Σωματείο εργαζομένων Boehringer Ingelheim ΕΛΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ ΑΕ

6 ΑΠΡΙΛΗ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

(Ενάντια στον πόλεμο και την ακρίβεια)

Συνάδελφοι,

Ενώ οι κρίσεις του καπιταλισμού διαδέχονται η μια την άλλη, πότε οικονομική και  πότε υγειονομική με δυσβάστακτες συνέπειες στις ζωές μας και τεράστιες κερδοφορίες στους επιχειρηματικούς ομίλους, φτάσαμε σήμερα να ζούμε το δράμα του πολέμου στην Ουκρανία. Το δράμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που επαναλαμβάνεταικάθε φορά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές και έχειπάντα τα ίδια θύματα: τους λαούς.

Χθες ήταν ο λαός της Γιουγκοσλαβίας, της  Κύπρου, της  Λιβύης, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Συρίας, σήμερα είναι ο λαός της Ουκρανίας αλλά και της Ρωσίας.

Δεν έχουν προηγούμενο τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν οι κεφαλαιοκράτες και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, για τις καταστροφές και τον ξεριζωμό του ουκρανικού λαού.Όμως όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι και  σήμερα και χθες, με δάκρυα και χωρίς δάκρυα, η προσφυγιά ήταν και είναι αντικείμενο υπερεκμετάλλευσης.

Είναι γνωστό ότι μετα το 1992 και την ανατροπή του σοσιαλισμού στην Σοβιετική Ένωση, οι χώρες αυτές έγιναν πεδίο κερδοφορίας  πολυεθνικών μεταξύ των οποίων και η Β.Ι που επένδυσε και στις δυο χώρες την περίοδο εκείνη όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης της. Αυτό το περιβάλλον λειτούργησε σαν εύφλεκτη ύλη με αποτέλεσμα τον πόλεμο που ζούμε σήμερα. 

Έρχονται σήμερα, λοιπόν,οι περισσότεροι απ’ αυτούς τους επιχειρηματικούςομίλους της Ευρώπης να καταδικάσουν απερίφραστα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και  να αποστείλουν  χρηματικά ποσά και ιατροφαρμακευτικό υλικό.Σε αυτή την κατεύθυνση ο CEO  της εταιρείας, μας ενημέρωσε ότι έδωσε  2,5 εκατομμύρια€ σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και μας παροτρύνει  να συμμετέχουμε  εθελοντικά…Κανείς μας δεν έχει να θυμάται παρόμοια κίνηση από μεριάς τους σε αντίστοιχες εισβολές που αναφέρουμε παραπάνω. Μήπως γιατί τότε ήταν οι σύμμαχοι μας οι εισβολείς; Γι’ αυτό οι άλλοι πρόσφυγες, δεν είναι ευπρόσδεκτοι; Γι’ αυτό οι πολυεθνικές και η Β.Ι. δεν εκδήλωσαν καμιά συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους μέχρι και σήμερα άλλους λαούς – θύματα της μεγάλης συμμαχίας τους;

«Όμορφος» κόσμος «αγγελικά» πλασμένος, ο κόσμος τους!!!

Συνάδελφοι,

Αυτός ο κόσμος που φτιάχνουν, δεν είναι αυτός που μας αξίζει.

Αυτός ο κόσμος μπορεί ν’ αλλάξει, όταν πραγματικά το θελήσουμε, και να γίνει ένας κόσμος που αυτοί που παράγουμε τον πλούτο, θα ζούμε ειρηνικά κι αδελφωμένοι με όλους τους λαούς

του κόσμου. Γιατί εμείς δεν έχουμε κάτι να μοιράσουμε ή να χωρίσουμε. Αυτοί που κάνουν τους πολέμους και οδηγούνται σε κρίσεις, όπως αυτές που ζούμε,  είναι οι πολυεθνικές, είναι οι καπιταλιστές, που κάθε τόσο την γη ξαναμοιράζουν και τα σύνορα χαράζουν με το αίμα των λαών.

Συνάδελφοι,

Βιώνουμε στο «πετσί» μας τα αποτελέσματα  αυτών των πολιτικών, όλων αυτών των επιλογών που κάνουν τα αφεντικά μας και υλοποιούν οι κυβερνήσεις τους.

Ζούμε με την αγωνία και την ανασφάλεια της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουμε στο Super Market, στους λογαριασμούς του ρεύματος και του φυσικού αερίου ή του πετρελαίου, ζούμε την ακρίβεια που γεμίζει τα σεντούκια τους και φτωχοποιεί  τις ζωές μας.

Ζούμε και στον χώρο μας την  «οικογένεια» της Β.Ι. που είναι πολύ ευχαριστημένη με τις αποδόσεις μας σε κουτάκια και σε τζίρους, αλλά δεν βελτιώνει τους μισθούς και τα μεροκάματα μας, προβάλλοντας την ύπαρξη των αυτονόητων σαν πλεονέκτημα της(πληρωμές ontimeκ.λ.π.) και επομένως να μην μιλάμε και πολύ…..μιας κι είμαστε μια «οικογένεια».

Όποιες λέξεις κι αν αλλάξει κανείς, αυτό που ζούμε σε διεθνή και τοπικό επίπεδο έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται καπιταλισμός.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να μην λυγίσουμε και οργανωμένα με το Σωματείο και την Ομοσπονδία μας να αγωνιστούμε για τα κοινά μας συμφέροντα.

Μπροστά μας έχουμε την Απεργία της 6 Απριλίου, με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σγια συμμετοχή.

Με το πανό μας  θα βρεθούμε με τα άλλα σωματεία του κλάδου και θα διαδηλώσουμε για την ζωή που μας αξίζει σήμερα, ενάντια σ αυτούς που «γεννούν» πολέμους, ακρίβεια και ανεργία,και θα απαιτήσουμε:

  • Απεμπλοκή από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο,
  • Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό
  • Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο κ.ά.
  • Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
  • Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.