ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που δίνουν ηρωική μάχη για το δικαίωμα τους στην δουλειά και δεν διαπραγματεύονται την απόλυση τους. Τους στηρίζουμε για να μένουν όρθιοι και για να συνεχίσουν την άνιση μάχη με την κυβέρνηση και με μηχανισμούς των κεφαλαιοκρατών που θέλουν την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, το κλείσιμο, το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου, το σακάτεμα κάθε εργατικού δικαιώματος.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί μέτρων στήριξης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, παρέδωσε «τελεσίγραφο» ένα σχέδιο – καρμανιόλα με το οποίο προτίθεται να απολύσει όλους τους εργαζόμενους μέσα στον Φλεβάρη και να πετάξει στο δρόμο εκατοντάδες οικογένειες διώχνοντας τους από τον οικισμό, ώστε να παραδώσει την επιχείρηση στους ιδιώτες χωρίς εργαζόμενους που θα έχουν δικαιώματα.

Η ΛΑΡΚΟ μπορεί και πρέπει να παραμείνει ανοιχτή. Αν σκοπός δεν ήταν το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων τότε ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας και μονάδες σαν την ΛΑΡΚΟ θα μπορούσαν να λειτουργήσουν υπηρετώντας το λαό. Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να διασφαλίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αντί για αυτό οι κυβερνήσεις διαχρονικά, συστηματικά προχώρησαν στην απαξίωση της επιχείρησης, στην στοχοποίηση των εργαζομένων.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργάτες και οι αγώνες τους. Οι εργαζόμενοι με τον πολύχρονο αγώνα τους κράτησαν ανοιχτή τη ΛΑΚΡΟ, χαλούσαν τα σχέδια κυβερνήσεων και επιχειρηματικών ομίλων.

Τα εργοστάσια τα κλείνουν οι κυβερνήσεις και οι επιχειρηματικοί όμιλοι που ξεζουμίζουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, τις υποδομές που έφτιαξε ο λαός,  τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων που έχτισαν την ΛΑΚΡΟ.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους στον κλάδο, σε μαζική μαχητική συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον μεγάλο αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους. ΤΩΡΑ να εκφραστεί πολύμορφα και με κάθε τρόπο η μαζική, εργατική, λαϊκή αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ για το δικαίωμα στην δουλειά, για το δικαίωμα στην ζωή.

Η νίκη των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ θα είναι και δική μας νίκη.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.