ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ ΑΕ

Συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε την BoehringerIng. που  κατ’ επανάληψη, μέσα από τις αναδιαρθρώσεις  της,  οδηγεί στην ανεργία εκατοντάδες συναδέλφους μας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Μια τέτοια στρατηγική επιλογή , το LUMI,  εξελίσσεται την περίοδο αυτή σε ευρωπαϊκό επίπεδο και συγκεκριμένα στο MIDI (που περιλαμβάνει οκτώ χώρες). Μεταξύ αυτών και την Ελλάδα.

Όσο μας αφορά απολύονται 25 συνάδελφοι. Μέσα σε μια τέτοια περίοδο κρίσης και διψήφιας ανεργίας, με το «χρυσωμένο χάπι» του κάτι παραπάνω, οι συνάδελφοι οδηγούνται στην υπογραφή της οικειοθελούς αποχώρησης. Άρα απολύσεις δεν έγιναν!!!

Καταγγέλλουμε το γεγονός αυτό που τακτικά επαναλαμβάνεται με διάφορες αιτιολογίες , αλλά πάντα έχει σαν θύματα εμάς τους εργαζόμενους.

Είναι σαν να γίνεται πόλεμος, κάθε φορά, για τα συμφέροντα και τις στρατηγικές επιλογές τους και όπως τώρα στον πόλεμο που εξελίσσεται στα εδάφη της Ουκρανίας τα θύματα είναι οι λαοί….

Αποδεικνύεται περίτρανα, ότι δεν  ισχύει καμιά αρχή και καμιά αξία όταν οι εταιρείες θέλουν να μεγιστοποιήσουν την κερδοφορία τους. Εκεί είναι που δοκιμάζονται και αποκαλύπτονται όλοι τους. 

Συνάδελφοι,

Από την πρώτη στιγμή το Σωματείο μας διεκδίκησε ένα πράγμα: Να μην χαθεί καμμιά θέση εργασίας. Να απορροφηθούνόλοι οι συνάδελφοι σε άλλα πόστα.

Η εταιρεία δεν δέχτηκε και προχώρησε τον κεντρικό σχεδιασμό της σε τοπικό επίπεδο.

Δεν δέχτηκε να συνομιλήσει με το Δ.Σ. του Σωματείου που νομικά και θεσμικά αποτελεί τον συλλογικό εκφραστή των συμφερόντων μας.

Γίνεται ολοένα και περισσότερο καθαρό ότι αυτές οι πρακτικές επιδιώκουν την απαξίωση του Σωματείου μας, θέλουν τον καθένα μόνο του, αδύναμα, να διαπραγματεύεται για τον εαυτό του.

Συνάδελφοι

Είναι σε όλους σας γνωστό ότι η εταιρεία δεν δέχτηκε να συζητήσει ούτε τις προτάσεις – αποφάσεις των Γ.Σ.  που κάναμε, το προηγούμενο διάστημα.

Η θέση του Δ.Σ.  παραμένει σταθερή.

Για να πετύχουμε οτιδήποτε από όλα αυτά, που είναι τα συμφέροντα μας, θα πρέπει ο κάθε συνάδελφος να αναλάβει την ευθύνη του, να συσπειρωθεί στο Σωματείο, για να καταστεί εφικτή η απόκρουση αυτού του κύματος που εξελίσσεται και όπως φαίνεται αργά η γρήγορα θα επανέλθει.

Γι’ αυτό καλούμε τους συναδέλφους που έχουν υπογράψει να ανακαλέσουν άμεσα και όσοι δεν το έχουν κάνει να μην το κάνουν. Στο πλευρό τους θα είναι όπως πάντα το Δ.Σ. του Σωματείου , η ομοσπονδία μας (ΟΕΦΣΕΕ)   και το κλαδικό συνδικάτο. Με όση δύναμη έχουμε, νομική και συνδικαλιστική  θα πολεμήσουμε για τα παραπάνω.

  • Απαιτούμε ανάκληση όλων των απολύσεων
  • Να μην χαθεί καμιά θέση εργασίας

Καλούμε όλους τους συναδέλφους ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή ,να αναχαιτίσουμε, μέσα από μαζικές διαδικασίες το κύμα των απολύσεων, να σταθούμε έμπρακτα και αλληλέγγυα στο πλευρό των συναδέλφων μας .

Το Δ.Σ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.