ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΦΚ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ

Το Συνδικάτο µας συνεχίζει να παλεύει και απαιτεί να παρθεί πίσω η παράνοµη,  τροµοκρατικού τύπου, απόλυση του µέλους του ΔΣ. Η τροµοκρατία της εταιρείας δε θα αφήσουµε να περάσει έτσι. Έχουµε πάρει όλα τα µέτρα για να παρθεί πίσω η άδικη απόλυση!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε άµεσα στην απόλυση της συναδέλφου, µια εβδοµάδα µετά απο τη διεξαγωγή των εκλογών! Η εταιρεία προσπαθεί να τροµοκρατήσει τους εργαζοµένους και να εξασφαλίσει σιγή νεκροταφείου στο χώρο δουλειάς για να µπορεί να διασφαλίσει απρόσκοπτα την τεράστια κερδοφορία της, πάνω από 1,2 εκατ.€ (!!!). Πώς όµως η επιχείρηση διασφαλίζει αυτή την κερδοφορία;

  • Αυξηση της εντατικοποίησης της εργασίας.
  • Μη καταβολή υπερωριών στους µισθωτούς εργαζόµενους.
  • Μισθοί στα τάρταρα,όπως ορίζουν οι ατοµικές συµβάσεις εργασίας, µε µηδαµινές αυξήσεις. Κοµµάτι του µισθού καταβάλλεται µε κουπόνια!
  • Συµµετοχή σε εκθέσεις στο εξωτερικό, χωρίς την καταβολή εκτός έδρας µεροκάµατου και των αντίστοιχων υπερωριών που αυτές προϋποθέτουν.
  • Εργασία στον χώρος της παραγωγής, σε ανθυγιεινές συνθήκες, χωρίς την αναγνώριση των αντίστοιχων Βαρέων και Ανθυγιεινών ενσήµων.
  • Πληρωµή µε βάση το ωροµίσθιο για τους υπαλλήλους παραγωγής, χωρίς την εξασφάλιση µηνιαίου εισοδήµατος.
  • Χειρισµός «ασήκωτων» βαρελιών για να πραγµατοποιηθεί η παραγωγική διαδικασία
  • Χρήση µη ανατοµικών παπουτσιών ασφαλείας, µε αποτέλεσµα την ελλιπή χρήση τους από το αντίστοιχο προσωπικό, και κατά συνέπεια ελλιπή µέτρα προστασίας.

Εποµένως, η απόλυση αυτή µόνο τυχαία δεν είναι. Αποτελεί προσπάθεια να χτυπηθούν τα συνδικάτα, η συλλογική οργάνωση των εργαζοµένων και η πάλη για τα δικαιώµατά µας, προκειµένου να τσακίσουν κάθε αντίσταση, κάθε φωνή που διεκδικεί, σηκώνει κεφάλι και απεργεί. Θέλουν τους εργαζοµένους µακριά από την οργανωµένη πάλη, για να προχωρούν τα σχέδια τους για ακόµα µεγαλύτερη κερδοφορία χωρίς εµπόδια.

´Εχουµε αντίστοιχη εµπειρία απο άλλους χώρους του κλάδου όπου η εργοδοσία προσπάθησε να πνίξει τις φωνές αντίδρασης. Οταν για παράδειγµα οι εργαζόµενοι στον ΣΥΦΑ-ΣΕΛΦΑΡ ίδρυσαν σωµατείο η διοίκηση απέλυσε τον πρόεδρο και µε αγώνες πάρθηκε πίσω. Ή ακόµη σε µία απο τις µεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου του φαρµάκου, την Pfizer, όπου απέλυσαν συνάδελφο που τόλµησε να µιλήσει για τα εξαντλητικά ωράρια

Χρειάζεται ως εργαζόµενοι του κλάδου να προασπίσουµε τα δηµοκρατικά µας δικαιώµατα, την ελευθερία έκφρασης συνδικαλιστών στους χώρους δουλειάς. Οι εργαζόµενοι έχουµε τη δύναµη να διεκδικήσουµε την επαναπρόσληψή της συναδέλφου! Μαζί µας έχουµε εργαζόµενους και συνδικάτα από όλη την περιοχή που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους.

Όσο οι εργοδοτες χτυπούν τα δικαιώµατά µας τόσο πεισµώνουµε και απαντάµε µε οργανωµένη αντίδραση διεκδικώντας όσα έχουν κατακτηθεί µε θυσίες και µε αίµα συνολικά από την εργατική τάξη.

  • Απαιτούµε εδώ και τώρα την άµεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου και να ξαναγυρίσει στην δουλειά. Προειδοποιούµε ότι δε θα επιτρέψουµε καµία απόλυση εργαζόµενου πόσο µάλλον συναδέλφων που στοχοποιούνται για τη συνδικαλιστική τους δράση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/6,ΣΤΙΣ 7:30 ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.