ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει την εταιρεία Johnson που επιμένει να λειτουργεί το εργοστάσιο στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής και να καλεί τους εργαζόμενους, μόνιμους και εργολαβικούς για εργασία, και στις τρεις βάρδιες, ενώ στην περιοχή μαίνεται η πυρκαγιά.

Οι εργαζόμενοι καλούνται να μεταβούν και να εργαστούν σε ένα περιβάλλον ασφυκτικό από τους καπνούς με  ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια τους. 

Κλιμάκιο του κλαδικού Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής βρέθηκε στο εργοστάσιο και διαπίστωσε την απαράδεκτη και επικίνδυνη αυτή κατάσταση.

Στην παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας, η Διοίκηση της εταιρείας απάντησε ότι “αφού δεν υπάρχει κάποια διαφορετική οδηγία από την Πολιτική Προστασία, το εργοστάσιο θα συνεχίσει να λειτουργεί και όσοι εργαζόμενοι δεν μπορούν να προσέλθουν στην εργασία τους να μην το κάνουν…”. 

Ατομική ευθύνη, λοιπόν, για άλλη μια φορά και το επιχειρηματικό κέρδος πάνω απ’ όλα, με κίνδυνο της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων!

Τεράστια ευθύνη για τη συμπεριφορά αυτή της εργοδοσίας έχει και η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής που δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο, αφήνοντας τους εργαζόμενους στο έλεος της κάθε επιχείρησης, να εργάζονται μέσα στις πυρκαγιές!

Η Ομοσπονδία μας απαιτεί να σταματήσει κάθε εργασία στο εργοστάσιο της Johnson στη Μάνδρα και οι εργαζόμενοι να επανέλθουν όταν θα έχει αποσοβηθεί ο κίνδυνος της πυρκαγιάς και η ατμόσφαιρα στην περιοχή θα έχει αποκατασταθεί.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε τους εργαζόμενους και το επιχειρησιακό σωματείο να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Η Ομοσπονδια μας και το κλαδικό Συνδικάτο Αττικής είναι δίπλα σας!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.