ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ομοσπονδία μας καταδικάζει την απαράδεκτη καταδικαστική απόφαση του Στ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε βάρος του προέδρου του Συνδικάτου Εργαζομένων στον Τύπο – Χαρτί στην Αττική, που του επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή. Ο συνάδελφος συμμετείχε ως όφειλε στον μεγάλο 10ημερο απεργιακό αγώνα το 2019, στο εργοστάσιο των «Αφοί Βλαχου» για την επαναπρόσληψη εργαζόμενου της επιχείρησης και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής. Η δίκη έγινε με βάση ανυπόστατες κατηγορίες της εργοδοσίας σχετικά με τη μεγάλη 10ήμερη απεργία σε εργοστάσιο του κλάδου τον Ιούλη του 2019.

Πρόκειται για απαράδεκτη και αστήρικτη απόφαση της προέδρου του δικαστηρίου, παρά το γεγονός ότι οι κατηγορίες κατέρρευσαν στη δικαστική αίθουσα αφού ο αστυνομικός και οι μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν ότι ο πρόεδρος του συνδικάτου δεν είχε καμία εμπλοκή σε γεγονότα που καταγγέλλονταν κι ενώ η εισαγγελέας ζήτησε την αθώωσή του.

Η δικαιοσύνη δεν είναι  τυφλή. Λειτουργεί σε ένα σύστημα που νόμος είναι το δίκιο του ισχυρού και οι νόμοι υπηρετούν την κερδοφορία των ομίλων. Γι’ αυτό κυριαρχεί το «πάμε και όπου βγει» γι’ αυτό στους χώρους δουλειάς μετράμε εμείς νεκρούς και χαμένα δικαιώματα και αυτοί κέρδη και ασυλία.

Είναι ξεκάθαρο ότι σε αυτή τη δίκη δικάστηκε το δικαίωμα στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση. Όμως, η καταστολή και οι απαγορεύσεις της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσουν. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για δουλειά με δικαιώματα, οργανωμένοι στα σωματεία τους, κόντρα στους επιχειρηματικούς ομίλους και το κράτος τους

Αυτές οι διώξεις δεν μπορούν ούτε να τρομάξουν ούτε να βάλουν στο γύψο το κίνημα.

Καλούμε τα σωματεία του κλάδου να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους στους χώρους δουλειάς, να ενταθεί ο αγώνας για συλλογική σύμβαση, για αυξήσεις στους μισθούς. Ιδιαίτερα μπροστά στις απεργίες της 17 Απρίλη και την πρωτομαγιά. Αγώνας να γίνει νόμος το δίκιο μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.