8 ΜΑΡΤΗ 2024 – Όλες και Όλοι στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι!

Η 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας, εξακολουθεί να εμπνέει και σήμερα την οργάνωση και πάλη των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο, όπως και στη χώρα μας.

Η φετινή 8η Μάρτη βρίσκει την εργατική τάξη απέναντι σε ιμπεριαλιστικές πολεμικές συγκρούσεις με θύματα τους λαούς, στην Ουκρανία, στην Παλαιστίνη όπου ο λαός σφαγιάζεται από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, στην Ερυθρά θάλασσα. Η αστική τάξη της Ελλάδας παίρνει ενεργό μέρος στους δολοφονικούς αυτούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ -ΕΕ, για την προώθηση των δικών της συμφερόντων, που στηρίζονται από την κυβέρνηση της ΝΔ και όλα τα αστικά κόμματα.

Ταυτόχρονα, χτυπιούνται τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού με αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους, όπως και αυτός που πρόκειται να ψηφιστεί για την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης.

Απέναντι σε όλα αυτά οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες, όπως η απεργία στις 28 Φλεβάρη, αποτελούν την ελπιδοφόρα πυξίδα για τη συνέχεια.

Δίνουμε το μήνυμα ότι δεν υποτασσόμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα για:

  • Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
  • Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα στις ιμπεριαλιστικές αποστολές. Να επιστρέψει η ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά θάλασσα.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Δε συμβιβαζόμαστε με:

  • την εργασιακή ζούγκλα που μας καταδικάζει σε μια ζωή – λάστιχο, με ακατάστατα, πολύωρα, εξαντλητικά ωράρια, χωρίς κυριακάτικη αργία, χωρίς ελεύθερο χρόνο για κοινωνική ζωή και δράση.
  • με νοσοκομεία, που είναι υποστελεχωμένα, με λειψό εξοπλισμό , ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Υγεία θησαυρίζουν εις βάρος μας.
  • την ακρίβεια που σπάει κόκαλα, που τσακίζει το εισόδημά μας, ενώ οι μισθοί είναι καθηλωμένοι.

Αυτή είναι η πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, που στο όνομα της “ισότητας των φύλων” και της “συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” τσακίζουν τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Η θέση του κάθε εργάτη και της κάθε εργάτριας, του κάθε άνδρα και της κάθε γυναίκας της βιοπάλης και του καθημερινού μόχθου, βρίσκεται στην πάλη της τάξης μας απέναντι στην τάξη των εκμεταλλευτών του μόχθου μας, των κεφαλαιοκρατών.

Παλεύουμε για:

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, με σταθερό ωράριο εργασίας, 35ωρο, 7ωρο-5ημερο. Υπογραφή συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, για την προστασία του γυναικείου οργανισμού, της μητρότητας.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία. – Πτυχία με αξία. Όχι στο νομοσχέδιο για ιδιωτικά πανεπιστήμια!

Την Παρασκευή 8 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια δίνουμε μαζικό παρόν. Εργαζόμενοι και συνδικάτα μαζί με τους φοιτητές, τους μαθητές δίνουμε τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και την καταστολή.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.