8 ΜΑΡΤΗ 2021: ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ – ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ: 1167                                                                                                                               Αθήνα 3/03/2021

8 ΜΑΡΤΗ 2021: ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ – ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ

Η Ομοσπονδία μας καλεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου να πάρουν μέρος  μαχητικά, αποφασιστικά στην συγκέντρωση των συνδικάτων, της ΟΒΣΑ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ στις 8 Μάρτη 2021, στην Αθήνα στις 17.30 στα Προπύλαια.

Τιμάμε την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της εργαζόμενης Γυναίκας, με το σύνθημα “Σπάμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας“. Απέναντι στη βία κάθε μορφής σε βάρος των γυναικών. Απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας που επιδεινώνει τις εργασιακές σχέσεις, με ελαστικές μορφές εργασίας, τηλεργασία, με εντατικοποίηση της δουλειάς, διάλυση του ωραρίου εργασίας και των ΣΣΕ, που έχει μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού. Για να δυναμώσουμε τη μάχη για την υγεία, τα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζόμενων. Για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους και για όλες.

Σήμερα, οι εργαζόμενες και οι γυναίκες της βιοπάλης βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα, τους μηχανισμούς και τα επιτελεία του, που με διάφορα ιδεολογήματα και «εκσυγχρονισμένες» μεθόδους προσπαθούν να τις χειραγωγήσουν και να τις πείσουν ότι «ισοτιμία» σημαίνει:

·         Τσάκισμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων, όπως η κοινωνική ασφάλιση, η προστασία της μητρότητας, η στήριξη του κοινωνικού ρόλου της γυναίκας.

·         Αποδοχή πως η μητρότητα είναι εμπόδιο στην «επαγγελματική» ζωή ή και λόγος απόλυσης.

·         «Συμφιλίωση» της επαγγελματικής με την προσωπική και οικογενειακή ζωή μέσω της ελαστικής και μερικής απασχόλησης.

·         Να δουλεύουν νύχτα –  μέρα και σε βαριές ανθυγιεινές συνθήκες.

·         Να συνταξιοδοτούνται σε όλο και μεγαλύτερη ηλικία.

·         Να «κυνηγούν» τη γυναικεία «επιχειρηματικότητα» και την «ποσόστωση» της συμμετοχής των γυναικών σε οργανισμούς και επιτελεία που στηρίζουν και προωθούν τη σκληρή εκμετάλλευση όλων των εργαζόμενων.

·         Να «προσκυνούν» τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, να εντάσσονται στα σώματα καταστολής και στους ιμπεριαλιστικούς στρατούς που μακελεύουν και ξεριζώνουν τους λαούς, που ευθύνονται για τη δυστυχία των προσφύγων και των μεταναστών, ανδρών, γυναικών και των παιδιών τους.

Καμία σχέση δεν έχουμε με αυτούς και αυτές που υπηρετούν τα σχέδια των εκμεταλλευτών του μόχθου μας.

Δίνουμε τη μάχη απέναντί τους για τις δικές μας ανάγκες, για τη δική μας ζωή.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.