49 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για Δουλειά – Ζωή με δικαιώματα!

Τιμάμε την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Εμπνεόμαστε από τα ανεκπλήρωτα συνθήματά της. Αντιστεκόμαστε στην ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Μπαίνουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, με την αισιοδοξία που πηγάζει από το δίκιο των διεκδικήσεων, από τη ζωή μας που δε μπορεί να εγκλωβιστεί στα ψίχουλα, τα vouchers και τα pass. Παλεύουμε επίμονα, ακούραστα για να αναμετρηθούμε με την εργοδοσία και το κράτος της κατά μέτωπο.

Η αντιδιδακτορική πάλη, ο κοινός αγώνας νεολαίας-εργαζομένων ενάντια στην επιβεβλημένη από την αστική τάξη και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα Χούντα, που κορυφώθηκε με την εξέγερση του Πολυτεχνείου, πραγματοποιήθηκε απέναντι σε ένα βάρβαρο, βίαιο καθεστώς που με την στήριξη των ΗΠΑ έμοιαζε πανίσχυρο. Ταυτόχρονα, η Χούντα επιχειρούσε με απαγορεύσεις, εξορίες, φυλακίσεις, βασανιστήρια και δολοφονίες αγωνιστών συνδικαλιστών να εμποδίσει κάθε προσπάθεια οργάνωσης της αντίστασης και της διεκδίκησης του λαού. Παράλληλα, αξιοποιούσε και μια σειρά αχυρανθρώπων της εργοδοσίας μέσα στα συνδικάτα με στόχο να επιβάλλουν την αδράνεια, την απογοήτευση και την μοιρολατρία. Η λαϊκή πάλη, όμως, απέδειξε ότι ο αντίπαλος δεν είναι ανίκητος.

Σήμερα τα συνδικάτα είναι αντιμέτωπα με τους νόμους των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία, στην συνδικαλιστική οργάνωση και να βάλουν στο γύψο τους εργατικούς αγώνες. Αρνούνται να προσλάβουν γιατρούς, για να μετατρέψουν το ΕΣΥ σε μια ακόμη μηχανή κέρδους για την ιδιωτική υγεία που θησαυρίζει εις βάρος του λαού.

Ο λαός μας μετρά πανάκριβα τις αρνητικές συνέπειες από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου και του φυσικού αέριου, οι τιμές στο ρεύμα και στα καύσιμα έχουν εκτιναχτεί. Την ίδια στιγμή που η ακρίβεια σαρώνει το λαϊκό εισόδημα και τα νοσοκομεία είναι στα όρια της κατάρρευσης, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να δαπανά πάνω από 5 δις ευρώ το χρόνο, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, για στρατιωτικούς εξοπλισμούς που αξιοποιούνται για τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. που αιματοκυλούν ολόκληρους λαούς.

Τα συμφέροντα του λαού μας όχι μόνο δε βρίσκονται στην βαθύτερη εμπλοκή σ’ αυτούς τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, αλλά στην άμεση απεμπλοκή από αυτούς.

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη έδωσε το μήνυμα ότι δεν συμβιβαζόμαστε με την ζωή που μας ετοιμάζουν τα αφεντικά και το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα τους. Έδειξε τη δύναμη των εργαζόμενων και του λαού όταν βγαίνουν στο προσκήνιο.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο μαχητικά, με τα συλλαλητήρια στις 17 Νοέμβρη σε όλες τις πόλεις της χώρας και την πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα. Δυναμώνουμε την πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Απαιτούμε να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Προχωράμε στο δρόμο που μας δείχνουν οι σύγχρονες ανάγκες και τα συμφέροντα της τάξης μας! Με οργάνωση, αγώνα, ταξική αλληλεγγύη διεκδικούμε για το σήμερα και ανοίγουμε το δρόμο για το αύριο, για τη ζωή που αξίζει σε εμάς που παράγουμε τον πλούτο! 

Μέσα από τους αγώνες μας συνεχίζουμε την προσπάθεια, για να ωριμάζει η συνείδηση των εργαζόμενων, για να μπορέσουμε να συγκρουστούμε συνολικά με τα αφεντικά και την εξουσία τους και να πάρουμε στα χέρια μας αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει, τον πλούτο που παράγουμε.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα και αποφασιστικά! – Θα νικήσουμε!

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού:

Στην κατάθεση στεφανιών από τα σωματεία την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 17:00, σημείο συνάντησης το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος)

Στην πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.

Η ΔΙΟΙΚΗΣH

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.