28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ και ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΣΤΙΣ 10.30ΠΜ.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

H Ομοσπονδία μας αποφάσισε τη συμμετοχή και του δικού μας κλάδου στην απεργία που έχει κηρυχθεί από δεκάδες δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, αφήνοντας, για άλλη μια φορά, στην άκρη τη ΓΣΕΕ, να «προετοιμάζεται» για τον Απρίλη!

Οργανώνουμε την πάλη, αναπτύσσουμε την αλληλεγγύη, κόντρα στη στρατηγική του κεφαλαίου και της Ε.Ε., κόντρα στην κυβερνητική πολιτική. Παίρνουμε στα χέρια μας την υπόθεση των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων, την πάλη ενάντια στην ακρίβεια και την αντιλαϊκή πολιτική που μετρά τις ανάγκες μας ως κόστος.

Διεκδικούμε:

 • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Καθολική επαναφορά των τριετιών, ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023. Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
 • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα. Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης. Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο–5νθήμερο–35ωρο. Όχι στα ωράρια εξόντωσης, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
 • Ρεύμα φθηνό για το λαό. Κατάργηση των έμμεσων φόρων και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
 • Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές, εξασφάλιση δωρεάν σίτισης και στέγασης για τους φοιτητές.
 • Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους.
 • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες.
 • Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών.
 • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές.

Κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στην επιθετικότητα και την καταστολή της εργοδοσίας που εκφράζεται με τρομοκρατία, άμεσες και έμμεσες απειλές προς όποιον σηκώνει κεφάλι μέσα στους χώρους δουλειάς, απολύσεις πρωτοπόρων εργαζομένων κι εκλεγμένων συνδικαλιστών, όπως έχει συμβεί στη ΡΑΦΑΡΜ, στη ΝΤΕΜΟ, στους ομίλους ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΠΕΙΦΑΣΥΝ.

Αυτή η συμπεριφορά της εργοδοσίας μόνο τυχαία δεν είναι, ούτε διαχωρίζει τους εργοδότες σε «καλούς» και «κακούς». Απορρέει από την απαίτηση που έχει συνολικά το μεγάλο κεφάλαιο, οι επιχειρηματικοί όμιλοι για όλο και πιο φτηνή κι ευέλικτη εργατική δύναμη, που θα τους εξασφαλίζει τη μέγιστη ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία. Γι αυτό δεν θέλουν την οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση των εργαζόμενων, τα αγωνιστικά σωματεία και τους συνδικαλιστές που μάχονται για τις δικές μας ανάγκες.

Το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από όλες τις κυβερνήσεις και τις «οδηγίες» της Ε.Ε., ενισχύει την εργοδοτική επιθετικότητα, δίνει τη δυνατότητα στην εργοδοσία να ελίσσεται με τις ατομικές συμβάσεις, να «ξεζουμίζει» και να «ξεφορτώνεται» εργαζόμενους, ανάλογα με το «άνοιγμα» και το «κλείσιμο» της επιχειρηματικής δραστηριότητας, πολλές φορές με το καρότο της «οικειοθελούς εξόδου», που εξαγοράζει την ανεργία των συναδέλφων με τα κέρδη που οι ίδιοι με τη δουλειά τους έχουν δημιουργήσει, όπως έγινε και πρόσφατα στον όμιλο ΒΙΑΝΕΞ.

Κλιμακώνουμε την πάλη μας για την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ, για να κατοχυρώσουμε την αύξηση στους μισθούς μας και το 5ήμερο – 8ωρο, που η εργοδοσία του κλάδου επιδιώκει να μετατρέψει σε «εβδομαδιαίο 40ωρο»!

Δυναμώνουμε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων σε μια σειρά επιχειρήσεις, όπως ΦΑΜΑΡ, ΜΠΕΡΙΝΓΚΕΡ, ΝΤΕΜΟ, ΦΑΙΖΕΡ, ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, ΠΕΙΦΑΣΥΝ κ.α.

Για όλα αυτά δίνουμε μαζική, αγωνιστική, ταξική απάντηση. Γενική Απεργία στις 28 Φλεβάρη!

Ένα χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη, δε σταματάμε να βροντοφωνάζουμε «ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ» και να παλεύουμε για τις ΖΩΕΣ μας!

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.