1η ΜΑΗ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΟΕΦΣΕΕ απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου που έδωσαν τη μάχη της απεργίας στις 6 Απρίλη, σε όλους όσους έδωσαν το μαχητικό τους «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις των Συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, όπως και η Ομοσπονδία μας, στην Αθήνα και στις άλλες, δεκάδες πόλεις της χώρας.

Και αυτή η απεργία βρήκε απέναντί της την οργανωμένη και επεξεργασμένη ιδεολογική και πολιτική παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους της, που σήμερα εκφράζει η κυβέρνηση της ΝΔ, τη λογική ότι η περίοδος αυτή είναι κρίσιμη για τη «δημοσιονομική σταθερότητα» και οι αγώνες, οι διεκδικήσεις των εργαζομένων πρέπει να μπουν στον «πάγο». Τη λογική ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να αποδεχτούν την εμπλοκή στον άδικο και βάρβαρο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που εξελίσσεται στην Ουκρανία, τις δαπάνες των 6,5 δις ευρώ για την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, γιατί έτσι «αναβαθμίζεται γεωστρατηγικά η χώρα» και προστατεύεται δήθεν η «δημοκρατία». Το «καρότο» της εργοδοσίας ότι αν τώρα οι εργαζόμενοι «καθίσουν φρόνιμα», αργότερα «κάτι μπορεί να περιμένουν» από τα ψίχουλα που θα αποφασίσει να τους διαθέσει….!

Βρήκε απέναντί της το «μαστίγιο» της αντεργατικής νομοθεσίας και ειδικά του ν. Χατζηδάκη με τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, το «μαστίγιο» της εργοδοτικής βίας και των κρατικών δυνάμεων καταστολής, όπως έγινε στο εργοστάσιο της φαρμακοβιομηχανίας HELP στα Γιάννενα.

Σε πείσμα όλων αυτών η απεργία πραγματοποιήθηκε, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η αποφασιστικότητα και η μαχητική οργάνωση των εργαζόμενων μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε εμπόδιο και κάθε δυσκολία.

Στις απεργιακές συγκεντρώσεις δόθηκε το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι θα δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στην ακρίβεια που ροκανίζει το εισόδημά μας, ενάντια στο διαμορφωμένο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, για την επαναφορά της ΕΓΣΣΕ, για την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων. Απέναντι στη σιωπή για το ζήτημα του πολέμου εκείνων των συνδικαλιστικών δυνάμεων που έχουν επιλέξει το ευρωνατοϊκό στρατόπεδο, δώσαμε το ξεκάθαρο μήνυμά μας ότι δε διαλέγουμε ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, δε χρειαζόμαστε καμιά λυκοσυμμαχία ληστών του κοινωνικού πλούτου και φονιάδων των λαών, παλεύουμε ενάντια σε κάθε είδους εμπλοκή της χώρας στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Με αυτό το μήνυμα και τις διεκδικήσεις μας, τώρα προχωράμε πιο αποφασιστικά, οργανώνουμε τη συνέχεια των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων, βαδίζοντας προς την εργατική Πρωτομαγιά!

Την Κυριακή 1η Μάη, διαδηλώνουμε ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο μαχητικά, στην Αθήνα στις 10.30 το πρωί στο Σύνταγμα και σε κάθε πόλη της χώρας!

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν τη μάχη, με πνεύμα μαχητικότητας και πρωτοβουλίας, για την επιτυχία των συλλαλητηρίων της Πρωτομαγιάς.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.