Τώρα μέτρα προστασίας του λαού !

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:1252                                                                                                                ΑΘΗΝΑ 3/01/2022

Τώρα μέτρα προστασίας του λαού !

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης για την πανδημία, που έχει οδηγήσει την κατάσταση στο χειρότερο σημείο. Σχεδόν δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας στην Ελλάδα και η νέα παραλλαγή “Ό” σαρώνει, μετράμε δεκάδες νεκρούς και διασωληνωμένους, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, την ίδια στιγμή που ο μαζικός εμβολιασμός είναι καθηλωμένος. Οι συνεχείς επικλήσεις στην ατομική ευθύνη χρεοκόπησαν γιατί δεν υπηρετούν την προστασία της υγείας του λαού, αλλά την απρόσκοπτη λειτουργία και κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι βασικοί χώροι διασποράς του covid, οι μεγάλοι χώροι δουλειάς, τα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν μείνει ανοχύρωτα, με υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία δεν ανταποκρίνονται σε ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας. Τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ την περίοδο των Χριστουγέννων που δείχνουν ότι το 76% των κρουσμάτων είναι μέχρι 59 ετών, δηλαδή νεαρότερες και παραγωγικές ηλικίες και ότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων βρίσκεται στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλα αστικά κέντρα το επιβεβαιώνουν.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε λύσεις από αυτήν την πολιτική ούτε από όλους όσους την υπηρετούν.  Ό,τι έχουμε καταφέρει εδώ και δυο χρόνια, το έχουμε καταφέρει με τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, με πλατιά λαϊκή αλληλεγγύη.

Παλεύουμε για:

  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικούς ελέγχους από την επιθεώρηση εργασίας. Πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα, στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.
  • Διενέργεια ΔΩΡΕΑΝ διαγνωστικών τεστ covid σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως εμβολιασμού, με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους, προκειμένου να είμαστε πιο ασφαλείς μέσα στους χώρους δουλειάς.
  • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία.

Δυναμώνουμε την οργάνωση και τον αγώνα μας για πραγματικά μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.