ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ

ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 15:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΦΕΕ (Αγρινίου 3-Χαλάνδρι)

            Παρά την προγραμματισμένη μας συνάντηση – από τα μέσα Μαΐου – με τη Διοίκηση της ΦΑΜΑΡ για την Τρίτη 21 Ιουνίου, το Σωματείο μας έλαβε νέα αναβολή από μεριά της εταιρείας. Η ΦΑΜΑΡ φέρει ακέραια την ευθύνη της αναβολής, για μια συζήτηση που στο πρόγραμμα της περιελάμβανε τα αιτήματα των εργαζομένων για καθολικές αυξήσεις στο 10%, για μονιμοποίηση του εργολαβικού προσωπικού, κ.ά. Η ΦΑΜΑΡ με αυτόν τον τρόπο εμπαίζει όλους τους συναδέλφους και τη Διοίκηση του Σωματείου μας, όπου έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις από το Μάρτιο και ενώ έχει μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχουμε λάβει ακόμα συγκεκριμένες απαντήσεις.

          Εμείς οι εργαζόμενοι που βιώνουμε καθημερινά το άγχος των λογαριασμών, το άγχος για το νοίκι του σπιτιού, τη βενζίνη με το σταγονόμετρο, δεν έχουμε τη δυνατότητα να ζούμε με ψίχουλα, να μειώνεται ο μισθός μας μέρα με τη μέρα με τις ανατιμήσεις και τις αυξήσεις σε ενέργεια, καύσιμα και σε βασικά είδη κατανάλωσης.

          Δε δεχόμαστε να μειώνεται συνέχεια το προσωπικό από παραιτήσεις, συνταξιοδοτήσεις, κ.ά., να μην αναπληρώνεται με νέο μόνιμο προσωπικό, με κατάργηση των εργολαβικών γραφείων και παράλληλα να εντείνεται η πίεση και ο φόρτος εργασίας.

          Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας από το 2009 και να μας φορτώνουν κάθε φορά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, τα μνημόνια, την πανδημία, τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και κάθε λογής αφορμές και δικαιολογίες.

          Γι αυτό, σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτική η μάχη που όλοι πρέπει να δώσουμε για την υπογραφή της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Μια σύμβαση που θα διασφαλίζει τα δικαιώματά μας, αξιοπρεπείς όρους και συνθήκες δουλειάς, μισθούς και μεροκάματα με αυξήσεις, επαναφορά τριετιών και επιδομάτων, που θα μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια, μια σύμβαση που θα κατοχυρώνει σε όλο τον κλάδο το πενθήμερο-οχτάωρο.

Δίνουμε τη δική μας απάντηση, συλλογικά και ενιαία, στη ΦΑΜΑΡ και στην εργοδοσία του Κλάδου.

          Η επιτυχία του αγώνα μας εξαρτάται από τη συμμετοχή μας, από τη συσπείρωση στο Σωματείο μας και στην κλαδική μας Ομοσπονδία (ΟΕΦΣΕΕ), από την πίεση που θα ασκήσουμε στην εργοδοσία συνολικά, η οποία αντιμετωπίζει με ενιαίο τρόπο το πάγιο αίτημα και την ανάγκη των εργαζόμενων να υπογραφεί η κλαδική ΣΣΕ και μέχρι σήμερα φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη μη υπογραφή της.

          Συμμετέχουμε όλοι μαζί στην Κλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ της Πέμπτης 23 Ιούνη 2022, συναντιόμαστε με άλλους συναδέλφους του κλάδου, με επιχειρησιακά και κλαδικά Σωματεία από όλη την Ελλάδα, έχοντας τα ίδια προβλήματα, διεκδικώντας τα ίδια αιτήματα:

  • Αυξήσεις 10%  για όλους. Μόνιμες προσλήψεις των συναδέλφων μας από τα εργολαβικά γραφεία.
  • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις σε όλους τους μισθούς – 950 ευρώ κατώτερο μισθό.
  • 8ωρη και πενθήμερη εργασία από Δευτέρα έως Παρασκευή.
  • Επαναφορά τριετιών με επιδόματα από 5% έως 9%.
  • Επιδόματα πτυχίου ΑΕΙ/ΤΕΙ, γνώσης ξένης γλώσσας, χρήσης Η/Υ.
  • Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας 5%.
  • Εφάπαξ επίδομα θέρμανσης 1000 ευρώ και 700 ευρώ για κάθε παιδί έως έξι ετών.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.