ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ – ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ

Στις 6 Ιούνη πραγματοποιήθηκε, μετά από αρκετές ημέρες καθυστέρησης, συνάντηση του Σωματείου μας με τη ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ για την συζήτηση και την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ).

Από την πρώτη συνάντηση που κυνικά η ΦΑΜΑΡ ομολόγησε πως “…δεν θέλει να χάσει το “δικαίωμα” στις ατομικές συμβάσεις…”, έτσι και αυτή τη φορά αρνούνται με διάφορα προσχήματα όχι μόνο να υπογράψουν αλλά και να μπουν στη διαδικασία συζήτησης και διαπραγμάτευσης επί των άρθρων του Σχεδίου ΕΣΣΕ που καταθέσαμε.

Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους εργαζόμενους της ΦΑΜΑΡ που η εταιρεία αρνείται να υπογράψει ακόμα και κεκτημένα τα οποία έχουμε οι εργαζόμενοι στις ατομικές μας συμβάσεις!

Δεν θα αρκεστούμε σε ότι προβλέπουν οι άθλιοι νόμοι που έχουν ψηφιστεί και στα ψίχουλα των δωροεπιταγών (που σήμερα είναι, αύριο δεν είναι) και των μηδαμινών αυξήσεων.

Το Ράλι τιμών σε βασικά είδη προϊόντων παραμένει σε υψηλά επίπεδα, και ενώ ο γενικός πληθωρισμός της χώρας έχει πέσει σε χαμηλά επίπεδα, ο πληθωρισμός στις τιμές των τροφίμων, της ενέργειας, των καυσίμων, των ενοικίων, του κόστους σπουδών των παιδιών μας, του κόστους υγείας, ήρθε για να παραμείνει και να μειώσει ακόμα περισσότερο το εισόδημά μας.

Αντιθέτως η ΦΑΜΑΡ παραμένει σε υψηλά ποσοστά κερδών ενώ παράλληλα της δίνεται η δυνατότητα να απολαμβάνει επιδοτήσεις για επενδυτικούς σκοπούς μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς και όλα τα αντεργατικά νομοσχέδια που εκμεταλλεύεται για να συρρικνωθούν οι μισθοί μας (πάγωμα τριετιών, κατάργηση επιδομάτων, αύξηση των υπερωριών, κ.ά.).

Μάλιστα, η ΦΑΜΑΡ συντάσσεται πλήρως με τους εκπροσώπους – εργοδοτικούς φορείς του ΣΦΕΕ και της ΠΕΦ (όντας μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων) που ούτε λίγο, ούτε πολύ στη συνάντηση για την κλαδική ΣΣΕ με την Ομοσπονδίας μας, προέτρεψαν να ξεχάσουν οι εργαζόμενοι τις διεκδικήσεις τους και αρνήθηκαν και οι ίδιοι να υπογράψουν το Σχέδιο που κατέθεσε η Ομοσπονδία μας (ΟΕΦΣΕΕ).

Σε πείσμα αυτών που νομίζουν ότι το Σωματείο μας και οι εργαζόμενοι της ΦΑΜΑΡ θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, τους λέμε ότι δεν θα εγκαταλείψουμε τη μάχη για ενιαίες και συλλογικές διεκδικήσεις όπως αυτές αποτυπώνονται στη Σύμβαση που καταθέσαμε και διασφαλίζει τα δικαιώματά μας, αξιοπρεπείς όρους και συνθήκες δουλειάς, μισθούς και μεροκάματα με αυξήσεις, που προστατεύει και διευρύνει θεσμικά και άλλα δικαιώματα.

Επίδοξους συνομιλητές, ούτως η άλλως, εύκολα μπορεί να βρει η ΦΑΜΑΡ για να συμφωνήσουν από κοινού σε μειωμένες απαιτήσεις και κουτσουρεμένα εργασιακά δικαιώματα! Ας χτυπήσει αλλού την πόρτα. Το Σωματείο μας στέκεται στο πλευρό και στο δίκαιο των συναδέλφων μας που πλήττονται από την ακρίβεια και βλέπουν ο μισθός τους να τελειώνει πριν καν τελειώσει ο μήνας.

Στην τοποθέτηση της ΦΑΜΑΡ πως “…αυτά μπορεί να δώσει η εταιρεία…”, απαντάμε με συλλογικό και ενιαίο αγώνα, στο πλευρό της Ομοσπονδίας μας (ΟΕΦΣΕΕ) για Ενιαία Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους της ΦΑΜΑΡ.

Για αυτό, δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε Κλαδική και Επιχειρησιακή ΣΣΕ, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, ενιαία δικαιώματα για όλους (μόνιμους και εργολαβικούς), προσλήψεις για κάλυψη κενών θέσεων εργασίας, καμία 6ημερη εργασία.

Τους απαντάμε με τη συμμετοχή μας στην Κλαδική Πανελλαδική Απεργία στις 5 Ιούλη. Αντλούμε δύναμη από τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου έτους, όπου συλλογικά και ενιαία αποσπάσαμε νέες κατακτήσεις. Αντλούμε δύναμη από τη μαχητική στάση και βοήθεια της Ομοσπονδίας μας (ΟΕΦΣΕΕ) καθώς και άλλων Σωματείων και εργαζόμενων του κλάδου.

Όλοι και όλες στην απεργία 5 Ιούλη 2023για την υπογραφή κλαδικής και επιχειρησιακής ΣΣΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.