«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ.»

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΦΑΜΑΡ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

ΒΡΩΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 10% ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι επιτυχημένες Γενικές Συνελεύσεις (Γ.Σ.) που πραγματοποιήθηκαν στα εργοστάσια του ομίλου μας έδειξαν το δρόμο τον οποίο θα ακολουθήσουμε. Η παρουσία εκατοντάδων συναδέλφων μας στις μαζικές Γ.Σ., η ουσιαστική και ζωντανή συμμετοχή με ερωτήσεις, απορίες και τοποθετήσεις, η σύμφωνη γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας, έφεραν ως αποτέλεσμα τη συνέχιση του αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε.

Οι μαζικές εγγραφές με νέα μέλη στο Σωματείο μας σε Αυλώνα 48, Άλιμο και Ανθούσα μας γεμίζει με περισσότερη και μεγαλύτερη ευθύνη αλλά ταυτόχρονα μας εξοπλίζει με δύναμη για να οργανώσουμε ακόμα καλύτερα τη δράση μας μέσα στους χώρους δουλειάς, για να βάλουμε εμπόδια στον εμπαιγμό που δεχόμαστε από τη ΦΑΜΑΡ. Το αποτέλεσμα των Γ.Σ. θα το καταθέσουμε από την επόμενη κιόλας ημέρα στη Διοίκηση της ΦΑΜΑΡ για να καταφέρουμε να ζούμε και να εργαζόμαστε με καλύτερους όρους.

Μέσα από τις συλλογικές αυτές διαδικασίες οι εργαζόμενοι της ΦΑΜΑΡ αποφασίσαμε:Να στηρίξουμε την πρόταση του Σωματείου για αυξήσεις σε όλους (μόνιμους και εργολαβικούς)  5% αναδρομικά από τον Ιούνιο του 2022, 5% από τον Γενάρη του 2023, δωροεπιταγές 150 ευρώ Χριστούγεννα, Πάσχα, Καλοκαίρι, μονιμοποίηση των συναδέλφων μας από τα εργολαβικά γραφεία.

Αποφασίσαμε επίσης το σχέδιο δράσης να αφορά: ενημέρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στα εργοστάσια του ομίλου σε Ιταλία και Ισπανία, κοινοποίηση των δράσεων και των ανακοινώσεων σε όλα τα ΜΜΕ (τοπικά και πανελλαδικής εμβέλειας), στα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Εύβοιας, Θήβας, στην Ομοσπονδία, στα επιχειρησιακά και κλαδικά συνδικάτα, συνεντεύξεις τύπου, παρέμβαση του ΔΣ στη γραμμή πελατών της ΦΑΜΑΡ, συνάντηση με την εταιρεία τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτώβρη, νέες Γ.Σ. ή νέες μορφές κινητοποιήσεων ανάλογα με τις απαντήσεις που θα λάβουμε, κατάθεση του Σχεδίου Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, συμμετοχή στη μεγάλη πανελλαδική Απεργία στις 9 Νοέμβρη και συμμετοχή στις συγκεντρώσεις της Ομοσπονδίας μας (ΟΕΦΣΕΕ) σε Αθήνα και Χαλκίδα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Απλώνουμε δίχτυ προστασίας απέναντι στην ακρίβεια, στους φουσκωμένους  λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, στην αύξηση των ενοικίων, στην υπεράσπιση του εισοδήματός μας συνολικά. Συζητάμε συναδελφικά με αλληλεγγύη για να απαντήσουμε στην κοροϊδία και την επίθεση που δεχόμαστε.

Κρίνουμε ως απαράδεκτες τις ενέργειες της ΦΑΜΑΡ να διαδίδει ψέματα στον Άλιμο πως αναβλήθηκαν οι ΓΣ και να βάζουν εμπόδια σε ορισμένα τμήματα του 48 πως τάχα δεν είχαν ενημέρωση οι Διευθυντές για την πραγματοποίηση των Γ.Σ., όπως και να ζητάνε ταυτότητες στην πύλη από την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας και τον Γραμματέα του Σωματείου μας!!!

Απέχουμε από το προβοκατόρικο παιχνίδι επίθεσης που στήθηκε εντέχνως από μερίδα του σωματείου 48 “ιατρικών επισκεπτών” με ψεύδη και συκοφαντίες ενάντια στο σύνολο των συναδέλφων μας στη ΦΑΜΑΡ, υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλων μας!

Τον πρώτο και τελευταίο λόγο τον έχουν οι εργαζόμενοι.

Αυτοί είναι κυρίαρχοι, αυτοί αποφασίζουν!

Δεν περιμένουμε “σωτήρες” να μας λύσουν τα προβλήματα, δεν “καθόμαστε στα αυγά μας”, δε σκύβουμε το κεφάλι, δεν αποδεχόμαστε τα ψίχουλα και τα “αποφάγια” της εργοδοσίας. Προτάσσουμε τις δικές μας ανάγκες, συλλογικά, οργανωμένα, ενεργοί και δραστήριοι.

Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.