ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ BOEHRINGERINGELHEIM ΕΛΛΑΣ ΑΕ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΤΗΝ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

“…..Πράγματι, τα νούμερα τα οποία ακούσαμε είναι εντυπωσιακά: μία μονάδα μόνο εξάγει προϊόντα τα οποία ξεπερνούν σε αξία το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Δεν ξέρω αν πουθενά αλλού υπάρχει τόσο μεγάλη συμπυκνωμένη, συγκεντρωμένη εξαγωγική αξία που να παράγεται σε ένα σημείο.

..Χαίρομαι πάρα πολύ για την πρόοδο την οποία έχει κάνει η εταιρεία, για τους 700 καλά καταρτισμένους, καλά αμειβόμενους εργαζόμενους, οι οποίοι θα αυξηθούν κατά περισσότερους από 100 όταν ολοκληρωθεί η επένδυση αυτή, και βέβαια με αυτή την τόσο σημαντική στροφή στην καινοτομία.

.…. Εγώ θέλω και πάλι να ευχαριστήσω την εταιρεία που εξακολουθεί ναεμπιστεύεται την Ελλάδα. Αλλά πρωτίστως δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση ή το ευρύτερο κλίμα, εμπιστεύεται εσάς, εμπιστεύεται τους εργαζόμενους, εμπιστεύεται το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. Είστε όλοι μαζί μία ομάδα που χτίζετε ένα καλύτερο αύριο, ένα οικοδόμημα με πολύ ισχυρά θεμέλια και αυτό γιορτάζουμε σήμερα εδώ.”

“….Επίσης, οι εξαγωγές μας έκλεισαν τα 1.252 δισ. το 2023, παρουσιάζοντας αύξηση 22%  σε σχέση με το 2022ενώ, αυξήσαμε τον αριθμό εργαζόμενων από 549 το 2020 σε 679 το 2023…

.Η νέα πτέρυγα άνοιξε στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού πλάνου 2023-2027 της Boehringer το οποίο φτάνει τα 120 εκατομμύρια ευρώ….

. με αυτόνομες διαδικασίες παραγωγής, εντάσσοντας σε αυτές τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης διαβαίνοντας έτσι το κατώφλι του Industry 4.0. και ανοίγοντας επίσης 110 νέες θέσεις εργασίας

Εκεί θα παράγονται καινοτόμα φάρμακα…., αναμένεται να καλυφθεί πρόσβαση 8,5 εκατομμυρίων ασθενών παγκοσμίως με εξαγωγές σε περισσότερες από 100 χώρες (έναντι 6.8 εκ που καλύπτονται σήμερα με εξαγωγές σε 90 χώρες)….”

Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο πρωθυπουργό και την ηγεσία της εταιρείας που μίλησαν με τόσο καλά λόγια για εμάς και την ποιότητα της δουλειάς μας!

Που μας είπαν τα εκατομμύρια που επενδύουν και στα εκατομμύρια ασθενών που θα απευθύνονται!

Όμως τα λόγια έρχονται και παρέρχονται…. Αυτό το ξέρουμε όλοι μας.

Σημασία έχει για εμάς που φέρνουμε αυτά τα αποτελέσματα, που φέρνουμε αυτή την κερδοφορία, να υπάρχει αντιστοίχιση με την ποιότητα της ζωής μας, της ζωής των οικογενειών μας.

Να έχουμε καλύτερους μισθούς και όχι επιδόματα, να έχουμε επιχειρησιακή σύμβαση και όχι διαβεβαίωση προθέσεων.

Να έχουμε πραγματική πρόσβαση σε αναβαθμισμένες παροχές υγείας σε όλη μας την ζωή και να μην εξαρτιόμαστε από ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα, που τα έχουμε όταν εργαζόμαστε για παράδειγμα στην ΒΙ και μάλιστα όσοι έχουμε άμεση σχέση με αυτήν.

Και επιτέλους, γιατί θα πρέπει να χαιρόμαστε με τις επενδύσεις τους, όπως ο πρωθυπουργός, όταν αυτά που ζητάμε για τις ζωές μας παραπέμπονται στις καλένδες ή απορρίπτονται;

Συνάδελφοι,

Οι εργοδότες είτε κατά μόνας, είτε συλλογικά μέσω του ΣΦΕΕ, εξασφαλίζουν τα συμφέροντα τους και την κερδοφορία τους.

Εμείς μόνο συλλογικά, μέσω του Σωματείου μας έχουμε την δυνατότητα, σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο, να βελτιώσουμε τους όρους των εργασιακών μας σχέσεων.

Σ αυτούς τους αγώνες, σ αυτές τις διεκδικήσεις που έχουμε μπροστά μας, σε επιχειρησιακό ή κλαδικό επίπεδο, θα είμαστε όλοι μαζί και θα αγωνιστούμε μέχρι να αποσπάσουμε από αυτούς, αυτά που δικαιούμαστε:

  • Αντιστοίχιση, όπου δεν υπάρχει, των αρμοδιοτήτων με την περιγραφή θέσης εργασίας, αποκατάσταση των διαφορών που προκύπτουν π.χ ένσημα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αυξήσεις, αντίστοιχες – ανάλογες του 22% της αύξησης των εξαγωγών που φέραμε και δηλώθηκε επισήμως την 11 Ιανουαρίου .
  • Υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ, που το συμφωνημένο από όλους μας σχέδιο της, έχει κατατεθεί από το 2022.
  • Σε κλαδικό επίπεδο συντονιζόμαστε με τα σωματεία του κλάδου και με την ομοσπονδία μας, ΟΕΦΣΕΕ και διεκδικούμε την κλαδική ΣΣΕ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.