Σωματείο εργαζομένων ΦΑΜΑΡ: Ανακοίνωση για την ψηφιακή κάρτα

Η ψηφιακή κάρτα είναι η νέα μεγάλη ¨ανακάλυψη¨ της κυβέρνησης για να λύσει δήθεν το πρόβλημα της αδήλωτης εργασίας, μέτρο σύμφωνα με το οποίο, με απόλυτα νόμιμο τρόπο, οι εργοδότες, θα μπορούν να αφαιρέσουν από το ωράριο εργασίας το διάλειμμα και την προετοιμασία των εργαζομένων πριν και μετά τη βάρδια. Το πρόσχημα, όπως το περιγράφει η εγκύκλιος, είναι ότι απαιτείται ένας χρόνος προετοιμασίας του εργαζόμενου, για να μπει στη διάθεση του εργοδότη!! 

Αυτό το μέτρο δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από την πλέον νόμιμη κλεψιά του ιδρώτα των εργαζομένων, της κατάργησης του 8ωρου και σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας με σκοπό να μεγαλώσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Συν τοις άλλοις από 1η Ιουλίου οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα μονομερώς να μετατρέπουν την 5ήμερη σε 6ήμερη εργασία κάνοντας περαιτέρω ¨λάστιχο¨ τη ζωή μας.

Τι ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει η ΦΑΜΑΡ σε Άλιμο και Ανθούσα, από 1η Ιουλίου, βάσει νόμου; Στον απόηχο των εργατικών ατυχημάτων η ΦΑΜΑΡ αξιοποιώντας την εγκύκλιο του Υπουργείου, τοποθετώντας μέσα από τα αποδυτήρια τα μηχανήματα ωρομέτρησης, βγάζει εκτός 8ώρου την προετοιμασία των εργαζομένων εντατικοποιώντας περαιτέρω την εργασία μας.

          ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

          Ένας εργαζόμενος χρειάζεται κατά μέσο όρο 5 λεπτά για την ένδυση του στα αποδυτήρια και άλλα 5 λεπτά για την απόδυση του στο τέλος της βάρδιας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρίσκεται στην ΦΑΜΑΡ για 8 ώρες και 10 λεπτά. Αν σε αυτό το χρόνο προστεθεί και το διάλειμμα το οποίο πλέον θα είναι στην ευχέρεια της ΦΑΜΑΡ, αν θα το πληρώνει, βάσει νόμου, ο απλήρωτος χρόνος εκτοξεύεται σε 40 λεπτά ημερησίως, 200 λεπτά την εβδομάδα, πάνω από 13 ώρες το μήνα.

          Θέλουν να δουλεύουμε περισσότερο και να πληρωνόμαστε λιγότερο!

 Γιατί εν έτει 2024 πρέπει να δουλεύουμε περισσότερο με την τεράστια ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων, της τεχνητής νοημοσύνης, του αυτοματισμού, της ρομποτικής και της βιοτεχνολογίας;

Γιατί πρέπει να καταργούν το 8ωρο και να επωμίζεται ο εργαζόμενος την προετοιμασία για τη διαδικασία της παραγωγής;

 Γιατί δεν υπογράφουν την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που το Σωματείο μας έχει συζητήσει με όλους τους εργαζομένους και την έχει καταθέσει στη Διοίκηση της εταιρείας; Ή έστω η ΦΑΜΑΡ γιατί δεν κάνει καμία αντιπρόταση;

Από την 1η Ιουλίου, προτού καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της νέας εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας, η ΦΑΜΑΡ ανακοίνωσε ότι θα αξιοποιήσει αυτό το αντεργατικό έκτρωμα από την πρώτη μέρα εφαρμογής του  σε Άλιμο και Ανθούσα σε αντίθεση με τον Αυλώνα που οι ωρομετρητές θα παραμείνουν στους διαδρόμους που οδηγούν στα αποδυτήρια.

Αν κάνουμε τώρα πίσω συνάδελφοι, χαρίζουμε τον δικό μας ελεύθερο χρόνο, τον χρόνο που ξεκουραζόμαστε, τον χρόνο που περνάμε με τους αγαπημένους μας.

          ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ οι συσκευές ωρομέτρησης να παραμείνουν ως έχουν, δηλαδή έξω από τα αποδυτήρια, στους κεντρικούς, κοινούς χώρους εισόδου και εξόδου όλων των εργαζομένων.

          Αν μετακινηθούν, θα προχωρήσουμε σε προειδοποιητικές 2ωρες στάσεις εργασίας.

          Συντονιζόμαστε με τις δράσεις τις Ομοσπονδίας μας (ΟΕΦΣΕΕ) και συμμετέχουμε την Τετάρτη 3 Ιουλίου στην κινητοποίηση στο Υπουργείο εργασίας στις 17:00, με σκοπό να αποσυρθεί η εγκύκλιος. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.