Σχόλιο της Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε. για τα αποτελέσματα στις εκλογές του ΤΕΑΥΦΕ

Μια παράσταση που κόβει όλο και λιγότερα εισιτήρια.

Η πρόσφατη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του ΤΕΑΥΦΕ (τα αποτελέσματα του ΤΑΥΦΕ ακόμα… αγνοούνται) επιβεβαιώνει τις συνέπειες που έχει προκαλέσει η μετατροπή του ταμείου σε Επαγγελματικό, με αποτέλεσμα την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της επικουρικής ασφάλισης, που χρόνια προσπαθούσαν να υλοποιήσουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ στον κλάδο, οι ίδιοι που κάλεσαν και σε αυτές τις εκλογές, μαζί με την εργοδοσία και τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Παρά τα μαζικά «προσκλητήρια», η συμμετοχή στις αρχαιρεσίες αυτές ήταν 1781 ψηφίσαντες. Δηλαδή πτώση σχεδόν 30% ακόμα και από τις προηγούμενες εκλογές, όπου η συμμετοχή (περίπου 2300 ψηφίσαντες) ήταν μόλις το 10% του συνόλου των ασφαλισμένων (σήμερα 24.460). Δηλαδή η συμμετοχή ήταν 7,23%!

Το φιάσκο των εκλογών στο ΤΕΑΥΦΕ δείχνει πως όλο και περισσότεροι συνάδελφοι και συναδέλφισσες βλέπουν ότι η μετατροπή του Επικουρικού Ταμείου του κλάδου σε ΝΠΙΔ και οι αρχαιρεσίες του-ανεξάρτητα από την όποια διοίκηση-δεν έχουν σχέση με την ζωή τους, τα συμφέροντα τους. Αυτή είναι άλλωστε και η ίδια η πείρα από την λειτουργία του Ταμείου ως ΝΠΙΔ: Τσάκισμα των συντάξεων, «τζογάρισμα» των χρημάτων των ασφαλισμένων, χτύπημα του εργατικού συνδικαλισμού. Για αυτό και πάνω από το 90% των ασφαλισμένων γύρισε την πλάτη σε αυτές τις αρχαιρεσίες-όπως είχε καλέσει η ΟΕΦΣΕΕ-για να μην στηριχθεί και νομιμοποιηθεί η υπονόμευση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Η ΟΕΦΣΕΕ αγωνίζεται από την πρώτη στιγμή ενάντια στην μετατροπή του Ταμείου σε Επαγγελματικό, ενάντια στην μετατροπή των χρημάτων των ασφαλισμένων σε «επενδυτικό προϊόν», ενάντια στις περικοπές των συντάξεων και για την υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, κύριας και επικουρικής. Υπάρχουν δεκάδες αντίστοιχες αποφάσεις σωματείων, επιτροπών και ΓΣ εργαζόμενων του κλάδου.

Στη βάση αυτή, καλεί όλους τους εργαζόμενους – ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους να βρεθούν μαζικά και οργανωμένα απέναντι και σε αυτό το ΔΣ του Ταμείου, στον αγώνα της διεκδίκησης για να υπερασπιστούμε την κοινωνική ασφάλιση και τα ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου, για ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις, για να παρθεί άμεσα πίσω η απαράδεκτη απόφαση έξωσης και οι αντίστοιχες αγωγές της Διοίκησης του ΤΕΑΥΦΕ-ΝΠΙΔ προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου που στεγάζονται στο κτίριο του ΤΕΑΥΦΕ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.