Συμμετέχουμε όλοι μαζικά στις εκλογές του Σωματείου μας που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 3-4 Ιούλη και ώρες 13:30 – 23:00 στους χώρους της εταιρείας.

Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι της DEMO έχουμε πια τη δική μας φωνή και θα ακουστεί δυνατά! Το Σωματείο εργαζομένων της DEMO είναι πλέον πραγματικότητα!

Καλούμε κάθε εργαζόμενο της εταιρείας να αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια, μαζί να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας όλων των εργαζομένων στο χώρο εργασίας και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας.

Οι εργαζόμενοι χρειαζόμαστε τη δική μας οργάνωση απέναντι στην εργοδοσία. Γίνεται όλο και πιο φανερό αυτό καθημερινά στην DEMO. Ενώ η δική μας δουλειά έχει δημιουργήσει τεράστια κέρδη στην εταιρεία, η αγοραστική δύναμη του μισθού μας όλο και μειώνεται και οι βάρδιες γίνονται όλο και πιο εξαντλητικές. Μας θεωρούν κόστος που πρέπει να μειωθεί για να αυξηθούν τα κέρδη τους. Κι αν οι φαρμακοβιομήχανοι έχουν νόμους και κυβερνήσεις με το μέρος τους, εμείς, οι εργαζόμενοι το μόνο όπλο που έχουμε είναι η αλληλεγγύη μεταξύ μας. Η συσσωρευμένη αγανάκτηση και το “δεν πάει άλλο” πρέπει να εκφραστεί με οργανωμένη συλλογική πάλη και διεκδίκηση μέσα στους χώρους εργασίας για προσλήψεις προσωπικού, και μέτρα προστασίας. Παίρνουμε παραδείγματα από συναδέλφους σε χώρους δουλειάς και στις γειτονιές που διεκδίκησαν τις σύγχρονες ανάγκες τους και είχαν αποτελέσματα. Η COSCO, οι οικοδόμοι, η e-food είναι μερικά μόνο απ αυτά τα παραδείγματα όπου οι εργαζόμενοι με αγώνες κέρδισαν αυξήσεις στα μεροκάματα και μέτρα ασφαλείας. Στις γειτονιές η δράση Σωματείων και Συνδικάτων έχει καταφέρει να ματαιώσει πλειστηριασμούς κατοικιών και διακοπές ρεύματος. Το κλαδικό Συνδικάτο Φαρμάκου παλεύει για υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης με ουσιαστικές αυξήσεις.

Το μήνυμα που έδωσαν οι μεγάλες κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, οι κινητοποιήσεις μετά το έγκλημα στα Τέμπη είναι ότι μπροστά στα κέρδη που δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή εμείς αντιτάσσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας και παλεύουμε γι αυτές και δεν κάνουμε πίσω.

Μόνο όταν οι εργαζόμενοι το πάρουμε απόφαση να παλέψουμε αν μια γροθιά μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας.

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία σαν κλάδος γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα 1,2 δισ. ευρώ, σε βάθος τετραετίας. Οι πωλήσεις φαρμάκων στην εγχώρια αγορά έφτασαν τα 77 δισ. ευρώ, από το 2009 έως το 2020. Την ίδια στιγμή οι Φαρμακευτικές, αρνούνται να υπογράψουν νέα Κλαδική Σύμβαση με ουσιαστικές αυξήσεις και δικαιώματα για τους εργαζόμενους.

Η DEMO πιο συγκεκριμένα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, μιας και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες με πάνω από 1200 εργαζόμενους, με επενδυτικό πλάνο 356 εκατομμυρίων ευρώ για τις χρονιές από 2021-2027 και με ηγετικό ρόλο στην Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας. Με νέες εγκαταστάσεις σε Άγιο Στέφανο, Θεσσαλονίκη και Τρίπολη, είναι ενταγμένη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα, κάτι που σημαίνει ότι χρηματοδοτείται με χρήματά μας ως φορολογούμενοι. Έχοντας ταυτόχρονα τη στήριξη της κυβέρνησης, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με την παρουσία του Πρωθυπουργού στο υπό κατασκευή εργοστάσιο στην Τρίπολη, αλλά και πληθώρα επισκέψεων υπουργών και στελεχών. Οι τεράστιες επενδύσεις που κάνει η εταιρεία έρχονται σε αντίθεση με την πραγματικότητα που ζούμε οι εργαζόμενοι του εργοστασίου, όπου τα μυοσκελετικά προβλήματα αυξάνονται από τα βάρη και την ένταση της δουλειάς όπου αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε σε πόστα με λιγότερα άτομα, με αυξημένο κίνδυνο ατυχήματος, και τώρα -με την ακρίβεια, τις αυξήσεις στο ρεύμα κλπ- δυσκολευόμαστε να βγάλουμε το μήνα!

Δεν περιμένουμε λύση από κανέναν σωτήρα. Εμείς οι ίδιοι θα βελτιώσουμε τη ζωή μας.

Μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής και την Ομοσπονδία Φαρμάκου διεκδικούμε:

  • Σύγχρονα μέσα για την υπεράσπιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και όχι ζωή με κουπόνια και επιδόματα. – Ουσιαστικές Αυξήσεις
  • Προσλήψεις προσωπικού για να σταματήσει το αίσχος της εντατικοποίησης

Συμμετέχουμε στην Απεργία που έχει προκυρήξει η Ομοσπονδία στον κλάδο την

Τετάρτη 5 Ιούλη, για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.