Στο πλευρό των εργαζόμενων της EMFI, που απεργούν για να μην θρηνήσουν άλλο συνάδελφο τους.

Η Ομοσπονδία μας στηρίζει την απεργία των εργαζόμενων στην εταιρεία EMFI, ενάντια στην εντατικοποίηση και στα ελλιπή μέτρα προστασίας. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, πέθανε εν ώρα εργασίας ένας εργαζόμενος που δούλευε συνεχόμενα 12ωρα, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του ότι κανείς δεν αντέχει τέτοιους εξοντωτικούς ρυθμούς.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της εταιρείας, η οποία με το γελοίο επιχείρημα ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θέλουν να δουλεύουν 12ωρα(!), καλώντας τους να σταματήσουν την απεργία, κάλεσε δυνάμεις των ΜΑΤ, με σκοπό να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει τον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων της EMFI.

Την ίδια ώρα η εργοδοσία συνεχίζει τις προκλήσεις προσπαθώντας να σπάσει την απεργία. Με εντολή της, έχουν παραταχθεί τα ΜΑΤ έξω από την πύλη του εργοστασίου, ώστε να κάμψουν τον αγώνα των απεργών, ενώ από το πρωί αρνείται, επί της ουσίας, να συναντηθεί με το Σωματείο.

Στο μεταξύ, ενώ έχει περάσει πάνω από μία βδομάδα από το θάνατο του εργαζόμενου εν ώρα εργασίας, σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων ακόμα η Επιθεώρηση Εργασίας δεν έχει κάνει αυτοψία στο χώρο που σκοτώθηκε ο εργάτης.

Τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, οι σύγχρονοι μισθοί με βάση τις ανάγκες μας και το αντίστοιχο ωράριο εργασίας είναι δικαιώματα ολόκληρης της εργατικής τάξης!

Αποφασιστικά συνεχίζουν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας τους οι εργαζόμενοι στην EMFI (πρώην ΕΒΓΑ) για να μην θρηνήσουν άλλο συνάδελφο τους.

Ο αγώνας των εργαζόμενων στην EMFI, είναι αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης!

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας – ΤΩΡΑ Η ΟΡΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.