Στάση εργασίας και συγκέντρωση ενάντια στην απόλυση του προέδρου του Σωματείου.

Τη μάχη για την ανάκληση της απόλυσης του Μανώλη Γρίμμα, προέδρου του επιχειρησιακού Σωματείου της ΠΕΙΦΑΣΥΝ και μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας, καθώς και για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς για όλους, δίνουν οι εργαζόμενοι του Ομίλου, στο πλαίσιο στάσης εργασίας τους ως τις 8 μ.μ.

Οι εργαζόμενοι μαζί με το επιχειρησιακό τους Σωματείο, την Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο και το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής δίνουν τη μάχη απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης του Μανώλη Γρίμμα, προέδρου του επιχειρησιακού Σωματείου και μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας, την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς για όλους.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε συνάντηση του προέδρου του κλαδικού Συνδικάτου Φαρμάκου Στάθη Σταθουλόπουλου και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Μάρκου Μπεκρή, με την εργοδοσία.

«Δίνουμε τη μάχη για την ανάκληση της απόλυσης και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης», σημείωσε απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, ενημερώνοντας τους για τη συνάντηση, ο Στ. Σταθουλόπουλος. Η συμμετοχή στη στάση εργασίας είναι μεγάλη, είπε και τόνισε ότι «δεν θα κάνουμε πίσω αν δεν ανακληθεί η απόλυση». Πρόσθεσε ότι η απόλυση αφορά όλα τα Συνδικάτα και συνολικά την εργατική τάξη και ενημέρωσε ότι η εργοδοσία δεσμεύτηκε για νέα συνάντηση σύντομα. Κάλεσε σε επαγρύπνηση «γιατί η απόλυση αυτή αποτελεί εφαρμογή όλων των αντεργατικών νόμων». 

Είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, παρά την παρουσία της αστυνομίας έξω από την εταιρεία, αλλά και το γεγονός ότι μέλη της Διοίκησης του ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκονται έξω από την επιχείρηση προσπαθώντας να φοβίσουν τους εργαζόμενους με την παρουσία τους προκειμένου να μπουν μέσα.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκονται επιχειρησιακά και κλαδικά Σωματεία από τον κλάδο του φαρμάκου και αλλού. Μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί ανακοινώσεις στήριξης από: Σωματείο Φαρμάκου Κ. Μακεδονίας, Σωματείο Εργαζομένων στην Pfizer, Σωματείο Εργαζομένων στην BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ, Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας, Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Ηπείρου, Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ, Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Πάτρας, Σωματείο Εργαζομένων στην Loreal, Σύλλογος Φαρμακοϋπαλλήλων Λαμίας & Ν. Φθιώτιδας, Σωματείο Εργαζομένων στην DEMO, Συνδικάτο Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, Επιτροπή Εργαζομένων του Ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, Ένωση Συνταξιούχων ΤΕΑΥΦΕ, ΟΕΝΓΕ, ΟΚΙΔΕ, ΠΟΣΠΕΡΤ, Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Εργατικό Κέντρο Αθήνας Εργατικό Κέντρο Ημαθίας, Εργατικό Κέντρο Λαμίας, ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ, Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, Σωματείο ΧΠΣ, Σύλλογος Ε/Υ Αθήνας, Σωματείο Εργαζομένων Ν.Ε. ΘΡΙΑΣΙΟ, Σύνδεσμος υπαλλήλων Εμπ. καταστημάτων & Ιδ. Επιχ. Πειραιά. Επίσης ανακοίνωση στήριξη έχει εκδοθεί και από το Π.Α.ΜΕ.

Ακόμη παραβρέθηκε ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις έξω από φαρμακεία των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι μέλη του ΔΣ του ΠΕΙΦΑΣΥΝ, το απόγευμα της Τρίτης 12 Δεκέμβρη, η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, απαιτώντας να παρθεί πίσω η απόλυση του προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ. Στην διάρκεια των παρεμβάσεων που έγιναν σε ΠειραιάΝίκαια – ΡέντηΜοσχάτο και Άγιο Δημήτριο, μοιράστηκε η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου για το θέμα. 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.