Στάσεις εργασίας για την Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ΦΑΜΑΡ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ.»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Την ώρα που ο πληθωρισμός καλπάζει, η ακρίβεια στενάζει τις οικογένειες μας και η ενέργεια έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, η κλιμάκωση του αγώνα μας για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας θα συμβάλλει αποφασιστικά στην καλύτερη οργάνωση μας και στην πιο αποφασιστική απάντηση απέναντι στον εμπαιγμό που δεχόμαστε από τον Όμιλο της ΦΑΜΑΡ.

Έχουν περάσει 9 μήνες από την αρχή των διαβουλεύσεων, έχουν μεσολαβήσει μια Γενική Απεργία, μία Κλαδική Απεργία, 2ωρες στάσεις εργασίας και η Εταιρεία παραμένει άφαντη ενώ έχει δεσμευτεί να δώσει σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις στις διεκδικήσεις του Σωματείου μας.

Εκλαμβάνουμε τη στάση τους αυτή ως άκρως περιπαιχτική απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου, γι’ αυτό και η Διοίκηση του Σωματείου μας θα συνεχίσει με κάθε μέσο να ασκεί πιέσεις ώστε να δικαιωθούν τα αιτήματά μας.

Ωστόσο, η ανακοίνωση του σωματείου του 48, δηλαδή το “σωματείο των ιατρικών επισκεπτών” δυστυχώς προσπαθεί να χτυπήσει κάθε αγωνιστική αντίληψη, προς όφελος της εργοδοσίας. Προσπαθεί να αποδυναμώσει και να υποσκάψει τον αγώνα μας, μεταθέτοντας και εγκλωβίζοντας την αγωνιστική διάθεση από τον πλούτο της συλλογικής δράσης και της ενωτικής διάθεσης, στη φτώχεια και στα απρόσωπα καλέσματα μέσω facebook, στις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και πίσω από κλειστές πόρτες. Δεν ξεχνάμε ότι αυτοί βαφτίσανε τους απεργούς συναδέλφους μας «τραμπούκους» και τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου μας «παράνομες»!!!

Μέχρι τώρα, όλο αυτό το διάστημα, κινηθήκαμε σε συντονισμό και μαζί με τους συναδέλφους μας, με συσκέψεις, συζητήσεις στα διαλείμματα, από μηχανή σε μηχανή, στην πύλη με εξορμήσεις. Κάθε κίνησή μας υπολόγιζε, συμπεριελάμβανε και έβαζε μπροστά ως ενεργούς συμμετέχοντες τους συναδέλφους μας, χτυπώντας τη λογική της ανάθεσης.

Κάθε κίνηση που έγινε τους τελευταίους μήνες, προσμετρούσε τα θετικά της προηγούμενης, προσπαθούσε να αναδείξει την αξία της συλλογικότητας του αγώνα για να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις κάθε φορά και περισσότεροι συνάδελφοι. Κάθε κίνηση αντιμετώπισε και απάντησε αποτελεσματικά στον εκφοβισμό των προϊσταμένων, στην εργοδοτική τρομοκρατία και στην αστυνομική της κάλυψη, στην εργοδοτική συκοφαντία και στη μοιρολατρία. Και αυτό το πετύχαμε με επίμονη και καθημερινή δουλειά.

Για τη Διοίκηση του Σωματείου μας καμία απεργία δεν είναι παράνομη, κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε δυναμικά για να οργανώσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τις επόμενες κινήσεις μας, όλοι και όλες μαζί. Για να δούμε ουσιαστική αύξηση 10% στους μισθούς μας, που μειώνονται κάθε μέρα από τον καλπάζοντα πληθωρισμό. Για να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοί μας που μέσω εργολαβικών εταιρειών είναι από σύμβαση σε σύμβαση χρόνια τώρα. Για να γίνουν νέες προσλήψεις και να σταματήσουμε να γινόμαστε λάστιχο από πόστο σε πόστο επιβαρύνοντας την υγεία μας. Για την Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα κατοχυρώνει τα κεκτημένα χρόνων και θα προσθέσει και άλλα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ ενοποιώντας τις δράσεις και τα αιτήματα όλων των συναδέλφων στον Όμιλο θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για την επιτυχία των κινητοποιήσεων.

 Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου καλούμε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο να δώσει δυναμική απάντηση συμμετέχοντας στις 2ωρες στάσεις εργασίας στην έναρξη κάθε βάρδιας, παρευρισκόμενοι έξω από την αίθουσα που θα διεξαχθούν οι συζητήσεις – διαβουλεύσεις μεταξύ του Σωματείου μας και της εταιρείας.

Η επιτυχία αυτής της κινητοποίησης θα δώσει απάντηση στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας και του “σωματείου των ιατρικών επισκεπτών”

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι στον όμιλο της ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ,
Το Διοικητικό συμβούλιο του κλαδικού συνδικάτου φαρμάκου, καλλυντικού και συναφών επαγγελμάτων Αττικής, Πειραιά και Νήσων προκηρύσσει 2ωρες στάσεις εργασίας για την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 ανά βάρδια στις εγκαταστάσεις του Ομίλου της Φαμαρ. Για την πρωινή βάρδια 06:00-08:00, απογευματινή βάρδια και τα τμήματα με ενδιάμεσο ωράριο 14:00-16:00 και η νυχτερινή βάρδια 22:00-00:00 με τα δίκαια αιτήματα μας, για αυξήσεις στο 10% καθολικά και οριζόντια για όλους. Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα ήδη τεράστια κενά σε όλο τον Όμιλο. Να σταματήσει η ομηρία με τα εργολαβικά γραφεία –συμβάσεις ορισμένου χρόνου εργασίας, και όλοι οι συνάδελφοι μας να μετατραπούν οι συμβάσεις εργασίας τους σε συμβάσεις Αορίστου χρόνου Φαμαρ. Και να υπογραφεί άμεσα η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας.
Σε μια περίοδο που η εργοδοσία όλου του κλάδου συνεχίζει να μην δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις αλλά και να αποφεύγει τις συναντήσεις με συνδικαλιστικές οργανώσεις. Επιλέγει τον δρόμο των ατομικών συμβάσεων εργασίας με οικειοθελή παροχή που μπορεί ανά πάσα στιγμή να στη κόψει. Μετα τη στάση εργασίας που πραγματοποιήσαμε οι εργαζόμενοι στην ΦΑΜΑΡ στις 22 Ιουλίου, με σχεδόν καθολική συμμετοχή και στους 5 χώρους εργασίας, η εργοδοσία επέλεξε μέχρι και σήμερα να μην δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις σε σχέση με τα αιτήματα μας.
Ωστόσο ούτε επιδίωξε συνάντηση με το επιχειρησιακό σωματείο της ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ,με έδρα το 49, μέλος της ΟΕΦΣΕΕ. Κρύφτηκε πίσω από την «εύκολη απάντηση» ότι έγινε αλλαγή προσώπου στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού. Αυτή η αλλαγή δεν εμπόδισε όπως μαθαίνουμε μέσα από τις ανακοινώσεις τους, τις συναντήσεις με το άλλο επιχειρησιακό σωματείο της ΦΑΜΑΡ, με έδρα το 48 , μέλος της ομοσπονδίας ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ, αυτό που η εργοδοσία και η διοίκηση του σωματείου τους βαφτίζουν ότι είναι το «αντιπροσωπευτικό». Που συμφωνούν ότι οι αυξήσεις πρέπει να μπουν ανάλογα με το τι μισθό παίρνεις. Το σωματείο που βαφτίζει απεργίες «παράνομες», ονομάζει συναδέλφους «τραμπούκους» και θεωρεί ότι υπάρχουν αγώνες «χαμένοι». Που βγάζει ανακοινώσεις για να μην δοθούν άδειες άνευ αποδοχών στον Άλιμο και την ίδια στιγμή που δίνουν άδειες άνευ αποδοχών στην έδρα τους στο 48 δεν παίρνουν θέση.
Η μοναδική απάντηση που έδωσε άμεσα η εργοδοσία, και αυτό επειδή έληγαν οι συμβάσεις εργασίας στους εργολαβικούς συναδέλφους. Η ανανέωση που έγινε σε εργολαβικούς εργαζόμενους ορισμένου χρόνου, δείχνοντας και τον εμπαιγμό της σε έναν κόσμο που καλύπτει χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε όλο τον Όμιλο.
Σε μια περίοδο που οι ανακοινώσεις των παροχών για την τιμή του ρεύματος αυξάνονται σε βαθμό που αγγίζει το 1€ η kwh, τα είδη λαϊκής κατανάλωσης ανεβαίνουν οι τιμές τους καθημερινά. Και όλα προμηνύουν ότι μπαίνουμε σε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα. Καθώς ο πληθωρισμός καλπάζει σταθερά πάνω από το 10%.Και κάθε μέρα το εισόδημα μας εξανεμίζεται. Εμείς έχουμε την γενικόλογη απάντηση της εργοδοσίας θα σας «ανακοινώσουμε αυξήσεις τον Σεπτέμβρη».
Οδηγώντας συναδέλφους μας στην παραίτηση από την ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ, για να βρουν κάτι καλύτερο , όμως χωρίς κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας έχει μικρό ορίζοντα η ανάσα καθώς ο μισθός θα μένει σταθερός και θα ελπίζεις κάθε χρόνο μήπως οι εργοδότες σου δώσουν κάτι από τα ψίχουλα που περισσεύουν στο τραπέζι τους. Για αυτό είναι άμεσο καθήκον εδώ και τώρα η υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και η υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, με βάση τις δικές μας ανάγκες.
Πρέπει να δοθεί συνέχεια στον δίκαιο αγώνα που έδωσε ο κλάδος μας αλλά και οι εργαζόμενοι του ομίλου το προηγούμενο διάστημα μέσα από συμμετοχές σε γενική απεργία, κλαδική απεργία και τις 2ωρες στάσεις εργασίας που κάναμε τον Ιούλιο. Μέσα από την συνεχόμενη παρέμβαση με συζητήσεις από πόστο σε πόστο, συσκέψεις – περιοδείες – εξορμήσεις.Παίρνουμε δύναμη από τα θετικά παραδείγματα σε μια σειρά χώρους και κλάδους, όπως οι Οικοδόμοι, Cosco, efood. Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε χώρους εργασίας που είναι σε αγωνιστικές διαδικασίες,συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ που μέσα από συνεχόμενες απεργίες απαιτούν επαναπρόσληψη των 15 απολυμένων συναδέλφων τους , αυξήσεις και υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης. Κράτος και εργοδοσία προσπαθούν να τη σπάσουν με τρομοκρατία και καταστολή. Να συσπειρωθούμε γύρω από τις ταξικές δυνάμεις, το κλαδικό συνδικάτο και το επιχειρησιακό σωματείο της ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ, με έδρα το 49, μέλος της ΟΕΦΣΕΕ να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας για να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματα μας.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΌΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΟΜΊΛΟΥ ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ
ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ – ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ!
ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ – ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΚΑ
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.