ΠΥΡΚΑΓΙΑ στην ΦΑΜΑΡ στην ΑΝΘΟΥΣΑ

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο τμήμα παραγωγής στο εργοστάσιο της Ανθούσας. Ευχόμαστε οι ζημιές να μην έχουν επεκταθεί σε άλλους χώρους και γρήγορα να αποκατασταθούν.

Το Σωματείο μας από την πρώτη στιγμή και καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας βρισκόταν σε επικοινωνία με τους συναδέλφους μας.

Ωστόσο για τους χειρισμούς  της εταιρείας στην πρωινή βάρδια προκύπτουν ορισμένα ζητήματα – ερωτήματα:

  • Έγιναν μετρήσεις στους χώρους για τον καπνό που θα εισπνέονταν από τους εργαζόμενους;
  • Μετέβη αρμόδιο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής ή του Τμήματος Τεχνικής Επιθεώρησης για αυτοψία και έκριναν πως όλα είναι καλά;
  • Παρακολούθησε το Τμήμα της Τεχνικής Υπηρεσίας τυχόν ηλεκτρολογικές βλάβες που πιθανά θα υφίσταντο και άλλοι χώροι με κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων;
  • Ποιος ή ποια αρμόδιος έδωσε την εντολή να εισέλθουν στον χώρο της παραγωγής και της συσκευασίας οι συνάδελφοι μας της πρωινής βάρδιας;

Σε παλιότερη επιστολή μας με αφορμή τις πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της Ανθούσας το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους αλλά και στις συναντήσεις που έχουμε μαζί σας, σας είχαμε επιστήσει την προσοχή στα εξής δύο ζητήματα:

  • Να γίνουν ασκήσεις πυρκαγιάς σε όλα τα εργοστάσια, σε όλες τις βάρδιες κάτι που μέχρι σήμερα έχει μείνει αρκετά πίσω.
  • Nα δημιουργηθεί μία πλατφόρμα που θα ενημερώνονται άμεσα όλοι οι συνάδελφοι της επόμενης βάρδιας με αποστολή μαζικών μηνυμάτων για το πως θα πράξουν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (πυρκαγιά, αποκλεισμός από χιόνια, κτλ).

Καλούμε τη ΦΑΜΑΡ:

  • Να διασφαλιστούν τα μεροκάματα των εργαζομένων της νυχτερινής βάρδιας
  • Να διασφαλιστεί πως κανένας εργαζόμενος δεν θα λάβει άδειες άνευ αποδοχών σε περίπτωση που η αποκατάσταση των ζημιών καθυστερήσει
  • Να μην προβεί η εταιρεία σε αντικατάσταση ημερών εργασίας με ενδιάμεσο ρεπό

Παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε άμεσα με τη Διοίκηση του Σωματείου.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ

Ανακοίνωση καταγγελία για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο της ΦΑΜΑΡ Ανθούσας

Το βράδυ της Τρίτης 18 Οκτωβρίου ενημερωθήκαμε ότι έπιασε φωτιά στο εργοστάσιο της ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ στην Ανθούσα. Σε συνεχή επικοινωνία με τους συναδέλφους μας στο χώρο, μάθαμε ότι όλοι ήταν υγιείς και έφυγαν με ασφάλεια από το χώρο. Μετά από συνεχή επικοινωνία μάθαμε ότι οι συνάδελφοι μας της πρωινής βάρδιας χωρίς να τους ενημερώσει η εργοδοσία, πήγαν κανονικά για δουλειά χωρίς να έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα, μετρήσεις από τις υπηρεσίες του κράτους και να έχει διασφαλιστεί ότι μπορούν να εργαστούν. Προς τιμήν τους οι συνάδελφοι της πρωινής βάρδιας αρνήθηκαν να μπουν αφού η κατάσταση ήταν ακόμα αποπνικτική και η εργοδοσία τους κράταγε στο χώρο μέχρι να πάει 7:00 οπού μετά τους άφησε να φύγουν  με την διαβεβαίωση ότι δεν θα χάσουν το μεροκάματο τους.

Η Ομοσπονδία (ΟΕΦΣΕΕ) μας και το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής έχοντας επίγνωση των ευθυνών και της βαρύνουσας σημασίας που έχουν τέτοια γεγονότα, σε μια περίοδο που έχουν αυξηθεί τα εργατικά ατυχήματα σε διάφορους κλάδους και τα περισσότερα με τραγικά αποτελέσματα, πραγματοποίησε παρέμβαση με τον πρόεδρο του κλαδικού συνδικάτου φαρμάκου σήμερα το πρωί στη διοίκηση της εταιρείας ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ στις εγκαταστάσεις της Ανθούσας. Παρότι για ώρα δεν τον άφηναν να μπει μέσα για να ελέγξει, ότι δεν έχουν μείνει με το ζόρι συνάδελφοι πίσω, τελικά τον άφησαν να μπει.  Στη παρέμβαση που έγινε μετά την εξέλιξη της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο χώρο της παραγωγής καταλήχθηκε ότι  δεν θα εργαστεί καμία βάρδια, αν δεν κριθεί ο χώρος κατάλληλος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους με μετρήσεις, ελέγχους . Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει θέμα με τις αναθυμιάσεις και ότι θα καταβληθεί κανονικά το ημερομίσθιο των εργαζομένων. Ταυτόχρονα ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις ώστε να διασφαλιστεί η καταλληλόλητα του χώρου για εργασία.

Απαιτούμε εδώ και τώρα η εργοδοσία του Ομίλου  να πάρει όλα τα μέτρα εκείνα που θα διασφαλίσουν ότι ο χώρος είναι κατάλληλος για εργασία. Να μετρηθούν τα επίπεδα καπνού και μικροσωματιδιων στο χώρο. Και να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι για τα αποτελέσματα. Να  μεταβεί το  αρμόδιο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Τεχνικής Επιθεώρησης για αυτοψία. Να παρακολουθήσει το Τμήμα της Τεχνικής Υπηρεσίας τυχόν ηλεκτρολογικές βλάβες που πιθανά θα υφίσταντο και άλλοι χώροι με κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων.

Ταυτόχρονα μας έρχονται καταγγελίες ότι στη ΦΑΜΑΡ ΑΛΊΜΟΥ,  χτύπησε η πυρασφάλεια στις 29 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν λειτουργεί σε όλους τους χώρους. Με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι μας να ενημερώνονται μέσω τηλεφώνου. Εδώ και τώρα η εργοδοσία να λύσει όλα τα ζητήματα Πυρασφάλειας, υγιεινής και ασφάλειας. Πριν  να είναι αργά και στην ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ θρηνήσουμε  συνάδελφο.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,για άλλη μια φορά σαν χάρτινος πύργος γκρεμίστηκαν τα επιχειρήματα της εργοδοσίας, ότι όλοι είμαστε μια οικογένεια, θα είμαστε δίπλα σας, είμαστε όλοι υπάλληλοι της ίδιας εταιρείας. Στη λογική κόστος – όφελος, πρώτα μπήκε το όφελος της εταιρείας με οποιοδήποτε κόστος για τις ζωές μας.  Για αυτό το λόγο πρέπει με μεγαλύτερη ορμή να συμμετέχουμε αύριο μαζικά  στις 2ωρες στάσεις εργασίας,   σε όλα τα εργοστάσια του ομίλου (Α βάρδια: 12:00 – 14:00, Β βάρδια και τμήματα με ενδιάμεσο ωράριο: 14:00 – 16:00, Γ βάρδια 22:00 – 00:00).  Συγκεντρωνόμαστε στις πύλες των εργοστασίων και εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, 5% αύξηση στον μεικτό μας μισθό από τον Ιούνιο του 2022, 5% αύξηση στον μεικτό μας μισθό από τον Γενάρη του 2023. Δωροεπιταγές των 150 ευρώ για Χριστούγεννα, Πάσχα, Καλοκαίρι, μονιμοποίηση των συναδέλφων μας από τα εργολαβικά γραφεία, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα ήδη τεράστια κενά του ομίλου ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ. Οι αυξήσεις και οι Δωροεπιταγές να αφορούν το σύνολο των εργαζομένων στον όμιλο ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ (μόνιμοι και εργολαβικοί), χωρίς καμία διάκριση.

Πάμε με μεγαλύτερη ορμή για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 9 Νοεμβρίου. Νεκρώνουμε τους χώρους εργασίας και βουλιάζουμε τις πόλεις της Χαλκίδας και Αθήνας στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ!! Κόντρα στην ακρίβεια που τσακίζει τις ζωές μας.

ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΖΤΕ!!! ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΉΣΟΥΜΕ!!!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.