ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το κλαδικό συνδικάτο προκηρύσσει στάση εργασίας την Πέμπτη 01-12-2022  από 12.00 έως 17.00.

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Βουλή στις 13.00 για να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στο νέο κατάπτυστο  νομοσχέδιο της κυβέρνησης που συνεχίζει και κλιμακώνει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, το οποίο προβλέπει ακόμα παραπέρα την υποβάθμιση της Δημόσιας υγείας.                                             

 Ένα νομοσχέδιο  που ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την υγεία του λαού σε πανάκριβο εμπόρευμα, με τραγικές συνέπειες για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ένα νομοσχέδιο που κλιμακώνει την επίθεση στον κλάδο μας και συγκεκριμένα στις φαρμακαποθήκες όπου μέσα από το άρθρο 51 προβλέπεται με απλή δήλωση στον όμορο δήμο να μπορεί να επεκτείνει το ωράριο, σε 6ημερη βάση, καταστρατηγώντας ευθέως το κεκτημένο δικαίωμα στο πενθήμερο 8ωρο Δευτέρα – Παρασκευή.    

Απαιτούμε άμεσα την απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου εκτρώματος.

Την ίδια στιγμή οι εργοδότες στον κλάδο έχουν θησαυρίσει από τα απίστευτα κέρδη,  δεν έχουν υπογράψει κλαδική σύμβαση με αποτέλεσμα εκατοντάδες εργαζόμενοι που σήμερα υφίστανται την ακρίβεια να εργάζονται σε συνθήκες εντατικοποίησης , με καθηλωμένους μισθούς, αμφισβήτηση του πενθήμερου – 8ωρου, Δευτέρα Παρασκευή.  

Την ίδια μέρα συμμετέχουμε και στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 16.00 στα γραφεία του ΣΦΕΕ όταν αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας θα συζητήσει με τους εργοδότες για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης.

Δίνουμε το μήνυμα ότι συνεχίζουμε  μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τον λαό τον αγώνα μας για τα δικαιώματα μας για την υπογραφή σύμβασης με ουσιαστικές αυξήσεις , τον αγώνα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Αυτός είναι ο δρόμος που στην πράξη θα ακυρώσουμε όλα τα αντεργατικά μέτρα όλων των κυβερνήσεων που υπηρέτησαν και υπηρετούν τα συμφέροντα των εργοδοτών.         

  Η ΔΙΟΙΚΗΣH

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.