Πάρτε πίσω το απαράδεκτο νομοσχέδιο για ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η κυβέρνηση αναμένεται τις επόμενες ημέρες να καταθέσει στη βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών-ιδιωτικών πανεπιστημίων. Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, υψώνει νέα άδικα τείχη στο λαό και τη νεολαία, στη μόρφωση των παιδιών μας.

Όταν ήδη ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα πανάκριβο σχολείο, που μετράει τις ανάγκες των παιδιών μας σαν κόστος, που είναι ένας ατέλειωτος εξεταστικός μαραθώνιος, γεμάτο άδικους «κόφτες», είναι πρόκληση κάποιοι να εισέρχονται σε πανεπιστήμια, τελικά, με τα «αυστηρά κριτήρια» της τσέπης τους. Όταν οι «πόρτες» των πανεπιστημίων κλείνουν για όσους έγραψαν 9.000 μόρια, δεν είναι υποκρισία να «ανοίγουν» για όσους έχουν 19.000 ευρώ να πληρώσουν;

Το δημόσιο πανεπιστήμιο για να «ανταγωνιστεί» τα ιδιωτικά θα γίνεται όλο και πιο ακριβό για τους φοιτητές και τις οικογένειες τους, όλο και πιο φθηνό για το κράτος, θα στρέφεται στους τομείς και τις λειτουργίες του, που φέρνουν έσοδα, απαξιώνοντας τελείως τις όποιες παροχές υπήρχαν μέχρι σήμερα.

Οι μόνοι κερδισμένοι από το νομοσχέδιο είναι οι ιδιοκτήτες των κολλεγίων από την πώληση πτυχίων, το κράτος από την περικοπή δαπανών για την παιδεία και οι εργοδότες που θέλουν απαξιωμένα πτυχία για φθηνότερο επιστημονικό εργατικό δυναμικό.

Για εμάς δεν αποτελεί αναχρονισμό η ενίσχυση και αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου. Αναχρονισμός είναι να σπουδάζει όποιος έχει χρήματα και οι υπόλοιποι  ότι περισσεύει.

Αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη, για μας και τα παιδιά μας, είναι το αποκλειστικά δημόσιο, πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, που θα διασφαλίζει υψηλού επιπέδου σπουδές και θα ενσωματώνει στο πτυχίο την δυνατότητα πλήρους πρόσβασης στο επάγγελμα.

Διεκδικούμε:

-Απόσυρση του νομοσχεδίου!

-Όχι στα ιδιωτικά-μη κρατικά πανεπιστήμια – Καμία σκέψη παράκαμψης ή αναθεώρησης του άρθρου 16.

-Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές.

-Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων. Πτυχία που κατοχυρώνουν την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα.

-Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις πραγματικές ανάγκες φοιτητών – εργαζομένων στα πανεπιστήμια

Η Ομοσπονδία μας καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να οργανώσουμε την πάλη μας στο κρίσιμο αυτό σημείο για να μην περάσει το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους δεκάδες φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία εκπαιδευτικών για να μην κατατεθεί και να μην ψηφιστεί το κυβερνητικό νομοσχέδιο. Στις 11 Γενάρη συμμετέχουμε με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.