Ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα. Προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα.

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους οικείους των δεκάδων θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη μετωπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών που άφησε πίσω της εκατόμβες νεκρών δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υποσχέσεις για την αναζήτηση των αιτιών. 

Αυτές βρίσκονται στην πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017, και που επικύρωσε και η κυβέρνηση της ΝΔ τον Ιούλιο του 2022.

Η οργή όλων μας ξεχειλίζει. Οι καταγγελίες των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους για τις ελλείψεις και τη μη λειτουργία των αυτόματων συστημάτων ελέγχου, αποδεικνύουν ότι υπάρχουν βαθύτερες αιτίες για το δυστύχημα. Οι ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων δεν μπορούν να κρυφτούν. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, όταν μπαίνουν στο ζύγι η κερδοφορία και η ασφάλεια, τότε η ασφάλεια θεωρείται κόστος.

Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

Καλούμε τα Σωματεία και τους εργαζόμενους στον κλάδο μας να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά την Πέμπτη 2 Μάρτη στις 6 το απόγευμα, έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (Συγγρού 41) και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.