Οριστική ανάκληση της απόλυσης και επιστροφή του συναδέλφου μας στην εργασία του στη PFIZER.

Πριν λίγες ημέρες η πολυεθνική PFIZER προχώρησε στην απόλυση εργαζόμενου από τις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα.

Ο συγκεκριμένος συνάδελφος επί 13 χρόνια εργαζόταν στο τμήμα των υπηρεσιών των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων της πολυεθνικής και μάλιστα ως ενοικιαζόμενος από άλλη, εργολαβική εταιρεία.

Ο πολυεθνικός κολοσσός του φαρμάκου που ακούει στο όνομα PFIZER, με τα δισεκατομμύρια των εσόδων – 100 δις το 2022 – και των κερδών, με την τεράστια «επιτυχία» των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, με τη μεγάλη προβολή του «καινοτόμου, επιστημονικού και ανθρωπιστικού» του έργου, απασχολεί στην Ελλάδα δεκάδες εργαζόμενους, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την απαράδεκτη σχέση του «συνεργάτη» ή του «ενοικιαζόμενου», με εξάμηνες και ετήσιες συμβάσεις που ανανεώνονται για 10-14 χρόνια!

Και σα να μην έφτανε αυτό, προχωρά σε απολύσεις, όπως του συγκεκριμένου συναδέλφου, πιο πριν μιας εργαζόμενης από την καθαριότητα, ταυτόχρονα με μείωση ωραρίου στην καθαριότητα, στα πλαίσια των περικοπών λειτουργικών εξόδων 3,5 δις που ανακοίνωσε παγκοσμίως.

Αδιάσειστη απόδειξη ότι το μεγάλο κεφάλαιο δε χορταίνει με τίποτα και φορτώνει στις πλάτες των εργαζόμενων κέρδη, ζημιές, απώλειες, ακόμα και την απόκλιση της εκτιμώμενης κερδοφορίας από την πραγματική, αυτό, δηλαδή, που συμβαίνει τώρα στη PFIZER!

Με την πίεση του επιχειρησιακού σωματείου – μέλους της ΟΕΦΣΕΕ, ο απολυμένος συνάδελφος ενημερώθηκε ότι παραμένει στην εργολαβική εταιρεία και βρίσκεται σε αναμονή για το επόμενο διάστημα. 

Κανένας ελιγμός, όμως, δεν μπορεί να «χρυσώσει το χάπι» για τους εργαζόμενους και το σωματείο τους, για την κλαδική μας Ομοσπονδία, ούτε να αναιρέσει την αντεργατική συμπεριφορά της PFIZER που εφαρμόζει όλες τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, και τελικά απολύει, αξιοποιώντας το νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν προσφέρει όλες οι κυβερνήσεις στην εργοδοσία προς ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας.

Η Ομοσπονδία μας και το Σωματείο Εργαζομένων στη PFIZER απαιτούμε:

  • Οριστική ανάκληση της απόλυσης και επιστροφή του συναδέλφου μας στην εργασία του.
  • Ίδιες παροχές για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και μορφή εργασίας.
  • Κατάργηση τώρα του απαράδεκτου καθεστώτος των ενοικιαζόμενων. Όλοι οι εργαζόμενοι στη PFIZER να έχουν και σύμβαση PFIZER.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο επιχειρησιακό σωματείο και στην Ομοσπονδία μας, να παλέψουμε για όλα όσα μας ανήκουν!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ PFIZER HELLAS ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Καταγγέλλουμε την ξαφνική απόλυση συναδέλφου στο τμήμα των facilities,στο κτήριο της Αθήνας, χωρίς μάλιστα καμία προειδοποίηση.

Την ώρα που εδω και καιρό, όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας, βρισκόμαστε σε καθεστώς ανασφάλειας, περιμένοντας να μάθουμε ποια τμήματα θα καταργηθούν και ποιοι ρόλοι, μετά τις ανακοινώσεις της διοίκησης για περικοπές σε ολόκληρο τον κόσμο, λειτουργικών εξόδων ύψους 3.5 δις (σε μια εταιρεια που ειχε 100 δις έσοδα το 2022) , την ίδια ώρα και μάλιστα παραμονές εορτών, η εταιρεία προχωράει σε απόλυση ενός ακόμα συναδέλφου υπαλλήλου της CBRE. Αυτό είναι συνέχεια των περικοπών στην καθαριότητα , στην οποία έδιωξε μια καθαρίστρια και μείωσε το ωράριο σε άλλες τρεις συνάδελφους. Ταυτόχρονα η CBRE τους ανακοίνωσε ότι θα χάσουν το επίδομα σίτισης των 100 ευρώ που παίρνουμε οι συνάδελφοι.

Άμεσα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από τη διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου στο HR, ώστε να παρθεί πίσω η συγκεκριμένη απόφαση. Η εταιρεία προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της και ρίχνει το βάρος για την απόλυση στον εξωτερικό συνεργάτη, που έχει αναλάβει τα facilities,ό,τι ακριβώς έγινε και στην περίπτωση της καθαριότητας.

 Ένας συνάδελφος που είναι 13 χρόνια ενοικιαζόμενος οπως και οι υπόλοιποι στα facilities και στην καθαριότητα. Αλλα και σε μια σειρά από άλλες θέσεις μέσα στην εταιρεία, αυτή η απαράδεκτη κατάσταση με διαφόρους «συνεργάτες» και ενοικιαζόμενους συναδέλφους που έχουν 6μηνες και ετήσιες συμβάσεις που τις ανανεώνουν για 10-14 χρόνια! Η εταιρεία που μιλάει για ισότητα (equity) και έχει συναδέλφους 4-5 ταχυτήτων…

Η εταιρεία δηλαδή μας λέει και θέλει να πιστέψουμε, ότι δεν έχει λόγο στην ποιότητα των υπηρεσιών που αφορούν αποκλειστικά την ίδια της τη λειτουργία, που αφορά την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων.  Η διοίκηση της Pfizer μετά από πίεση του Σωματείου δεσμεύτηκε να πιέσει την εταιρεία -πάροχο να μην απολύσει τον συνάδελφο ωστόσο αρνείται να επιστρέψει ο συνάδελφος στην θέση του στην εταιρεία, ενώ καλύπτει βασικές ανάγκες της καθημερινής λειτουργίας του κτηρίου. Δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές τέτοιες απολύσεις, που έχουν ως αποτέλεσμα εκπτώσεις στην καθαριότητα και τη λειτουργία του κτηρίου, και προφανώς στη ζωή του ίδιου του συναδέλφου.

Ο συνάδελφος ενημερώθηκε τελικά ότι δεν  προχωρά η απόλυση από τη CBRE και βρίσκεται σε αναμονή για το επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για προσωρινό μπάλωμα της κατάστασης για αυτό και δε μας αρκεί.

Απαιτούμε:

  • άμεσα να ανακληθεί οριστικά η απόλυση και να επιστρέψει ο συνάδελφος στα καθήκοντα του δίπλα μας.
  • Άμεσα όλοι οι συνάδελφοι (μόνιμοι και συμβασιούχοι).  να έχουμε τις ίδιες παροχές,
  • Κατάργηση τώρα του απαράδεκτου καθεστώτος των ενοικιαζόμενων. Η Pfizer να μονιμοποιήσει όλους τους συναδέλφους που καλύπτουν πάγιες ανάγκες.

Σε καλούμε να συμμετέχεις κι εσύ στο σωματείο, να δυναμώσεις τη φωνή του  μπροστά στα δύσκολα, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.