ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25/1 ΣΤΙΣ 12μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Οι μαθητές οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση δίνουν την απάντηση τους απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που θα ψάχνουν για φοιτητές – πελάτες στο έδαφος της χρόνιας υποβάθμισης των δημόσιων πανεπιστημίων, η οποία θα ενταθεί για να μεγαλώσει η πελατεία και τα κέρδη. Σε μία τέτοια εξέλιξη τα πτυχία θα κατηγοριοποιούνται ακόμη περισσότερο αφού «ό,τι πληρώνεις παίρνεις», με άμεση αντανάκλαση στην υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών από εργατικές – λαϊκές οικογένειες, είτε πηγαίνουν τελικά σε ιδιωτικά είτε σε δημόσια, άρα και σε μεγαλύτερη υποβάθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων που θα έχουν οι πτυχιούχοι όταν προσληφθούν από τον εργοδότη.  Οι μόνοι που ωφελούνται είναι όσοι έχουν μεγάλα πορτοφόλια εις βάρος των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων.

 Ταυτόχρονα η κυβέρνηση θέλει να θεσμοθετήσει  πανελλαδικές εξετάσεις σε όλο το Λύκειο. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι γονείς θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τουλάχιστον 3 χρόνια φροντιστήρια για να μπορέσουν να μορφώσουν τα παιδιά τους. Από τη μία για τους πολλούς Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και ατελείωτες εξετάσεις για να έχουν τα παιδιά μας δικαίωμα στις σπουδές που ονειρεύονται και για όσους έχουν λεφτά Ελάχιστη Βάση Πληρωμής και πρόσβαση στα ΑΕΙ, στις σπουδές και στο μέλλον χωρίς εξετάσεις!

ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΠΛΕΥΡΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Καλούμε τα σωματεία του κλάδου να στηρίξουν έμπρακτα με τη συμμετοχή τους στον αγώνα των μαθητών και των φοιτητών, για να αποτρέψουμε τα επιπλέον, μεγάλα, ταξικά εμπόδια που θέλει να βάλει η κυβέρνηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παλεύουμε μαζί για να μην υποβαθμιστούν ακόμα περισσότερο τα πτυχία των σχολών και των παιδιών που σπουδάζουν τώρα και των ήδη εργαζομένων, κατ ΄ απαίτηση του κεφαλαίου και των κατευθύνσεων της ΕΕ που υλοποίησαν διαχρονικά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μέσα από την κατάργηση των συμβάσεων και την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην καταθέσει το απαράδεκτο νομοσχέδιο και προειδοποιούμε ότι στην κλιμάκωση του αγώνα θα μας βρουν όλους μαζί απέναντι.

ΜΑΘΗΤΕΣ – ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΕΡΓΑΤΙΑ, ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.