Κοινή ανακοίνωση Ομοσπονδίας-Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής για τη Novartis

01-04-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα, 1 Απριλίου, η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο μας  πραγματοποίησαν παρέμβαση-συνάντηση σε  εκπροσώπους της διοίκησης της εταιρείας  Novartis , για το ζήτημα των μαζικών απολύσεων δεκάδων εργαζομένων (άσχετα  πως αυτές  περιγράφονται) που έχει δρομολογήσει  αυτές  τις  μέρες.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, πως οι «αναδιαρθρώσεις», οι  «νέες  δομές» και τα «επενδυτικά πλάνα» τα οποία επικαλέστηκε και η Νοvartis όχι μόνο δεν  προστατεύουν τα συμφέροντα  των εργαζομένων αλλά  γίνονται και  πρόσχημα για να χτυπηθούν εργασιακά δικαιώματα και πρώτα από όλα το δικαίωμα στην δουλειά.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, πως  πίσω από την βιτρίνα των (αυτοαποκαλούμενων)  ανθρωποκεντρικών εταιριών οι εργοδότες  παίρνουν τις αποφάσεις  τους  για τις «νέες δομές»  κ.α χωρίς να υπολογίζουν  το δικαίωμα στην δουλειά  των εργαζομένων, που έφεραν  όλα αυτά τα χρόνια τα τεράστια κέρδη και της  Novartis και όλων  των εταιρειών στο κλάδο του φαρμάκου. Των εργαζομένων που δεν σταμάτησαν να δουλεύουν ούτε στιγμή ακόμα και στις σημερινές συνθήκες με την  πανδημία. Σε όλα αυτά αξιοποιούν και  το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο όλων των κυβερνήσεων.

Όλα αυτά συνεχίζονται ακόμα και σήμερα, την ώρα  που οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους βρίσκονται μέσα στο περιβάλλον της  πανδημίας, με χιλιάδες  κρούσματα και δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα.

Από τη μεριά μας, καταγγείλαμε αυτές τις  μεθοδεύσεις, απαιτήσαμε και απαιτούμε  να σταματήσει τώρα η Novartis αυτήν την διαδικασία, κανείς  εργαζόμενος  να μην  χάσει την δουλειά του. Ξεκαθαρίσαμε ότι θα κάνουμε ότι  περνάει από το χέρι μας για να υπερασπιστούμε τους  συναδέλφους  μας  και τα δικαιώματα τους.

Καταγγέλλουμε τις  απολύσεις, που η Novartis επέλεξε να προχωρήσει εν μέσω πανδημίας.

Καλούμε την εταιρεία να τις  σταματήσει και να τις  ανακαλέσει άμεσα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους  να μην συναινέσουν σε αυτές  τις  πρακτικές. Μοναδική διέξοδος για  μας  τους εργαζόμενους, είναι η συσπείρωση στο ταξικό συνδικάτο, ο αγώνας  για τα δικαιώματα μας.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους  φορείς, και την κοινωνία, να καταδικάσουν τέτοιου τύπου  πρακτικές, που εφαρμόζει η συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά και οι εταιρείες του κλάδου.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.