Κοινή Ανακοίνωση ΟΕΦΣΕΕ – Συνδ. Φαρμ. Αττικής & Σωμ. Εργ. στον ΠΕΙΦΑΣΥΝ

Η Ομοσπονδία μας, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων στον ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. για άλλη μία φορά, καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ που συνεχίζει την επίθεση ενάντια στο Σωματείο των Εργαζομένων της επιχείρησης, το οποίο είναι και μέλος της Ομοσπονδίας μας, με νέα μήνυση κατά του προέδρου και μελών του ΔΣ, για δήθεν «συκοφαντική δυσφήμιση», απειλώντας ακόμα και με ποινές φυλάκισης.

Η Διοίκηση του ΠΕΙΦΑΣΥΝ, ανακινώντας όλο το αντεργατικό και αντι – συνδικαλιστικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχει προσφερθεί στην εργοδοσία από όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή της ΝΔ, τις διατάξεις που βαφτίζουν «παρενόχληση και βία» κάθε αγωνιστική παρέμβαση και διεκδίκηση των εργαζομένων και των σωματείων τους, επιχειρεί να τσακίσει το δικαίωμα της συνδικαλιστικής έκφρασης και οργάνωσης στο χώρο.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Διοίκηση του ΠΕΙΦΑΣΥΝ ενοχλείται από τη δράση και τη λειτουργία του επιχειρησιακού Σωματείου, από την παρουσία του κλαδικού Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας στο χώρο, που μπαίνουν μπροστά στη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για τη διεκδίκηση επιχειρησιακής ΣΣΕ αλλά και της κλαδικής ΣΣΕ, με ουσιαστικές αυξήσεις και κατοχύρωση του σταθερού 5ήμερου και 8ωρου χρόνου εργασίας.

Ο όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ είναι από τις μεγαλύτερες φαρμακαποθήκες πανελλαδικά, με μεγάλη κερδοφορία, όλο το προηγούμενο διάστημα, βγαλμένη από τον ιδρώτα και το ξεζούμισμα των εργαζόμενων, οι οποίοι, την ίδια στιγμή, εισπράττουν την άρνηση της εργοδοσίας να συζητήσει με το σωματείο τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κυρίως για την επιχειρησιακή ΣΣΕ που διεκδικούν.

Επιπλέον, εισπράττουν από την εργοδοσία τον αυταρχισμό και την επιδίωξή της να πλήξει τη συνδικαλιστική τους οργάνωση και τις διεκδικήσεις τους, τρομοκρατώντας αλλά και «στραγγαλίζοντας» οικονομικά το επιχειρησιακό σωματείο και τους εκλεγμένους συνδικαλιστές ατομικά, με τις αλλεπάλληλες κοστοβόρες δικαστικές διαδικασίες στις οποίες τους υποχρεώνει. Ήδη το ταμείο του σωματείου αλλά και οι «τσέπες» του προέδρου και άλλων μελών του ΔΣ έχουν επιβαρυνθεί με μερικές χιλιάδες ευρώ για δικαστικά έξοδα.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση του ΠΕΙΦΑΣΥΝ να σταματήσει εδώ και τώρα το δικαστικό πογκρόμ που έχει εξαπολύσει κατά του Σωματείου Εργαζομένων στον όμιλο και να ξεκινήσει τη συζήτηση με το Σωματείο για την επιχειρησιακή ΣΣΕ και για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου να συσπειρωθούν στο επιχειρησιακό Σωματείο, στο κλαδικό Συνδικάτο και την Ομοσπονδία μας, για να δώσουμε ενιαία μαχητική απάντηση στη Διοίκηση του ομίλου και στα αντεργατικά σχέδιά της.

Αυτή η επίθεση δεν πρέπει να περάσει!

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους προς τους συναδέλφους μας στον όμιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ και το Σωματείο τους, να τους στηρίξουν με όλους τους τρόπους – και οικονομικά – στον αγώνα που δίνουν απέναντι στην εργοδοτική επίθεση που δέχονται.

Αθήνα 17/11/2023

Οι Διοικήσεις

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.