ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σχετικά με τις εξελίξεις στον όμιλο ΦΑΜΑΡ

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει την Διοίκηση του Ομίλου ΦΑΜΑΡ για την απαράδεκτη στάση που κρατά απέναντι στο επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων του Ομίλου το οποίο είναι και μέλος της Ομοσπονδίας μας.

Η Διοίκηση της ΦΑΜΑΡ εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα αποφεύγει να συναντηθεί με το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ, κωλυσιεργεί και αναβάλει συνεχώς την συνάντηση που έχει ζητήσει η Διοίκηση του Σωματείου μετά και από τις πετυχημένες κινητοποιήσεις στον Όμιλο, χρησιμοποιώντας αίολες δικαιολογίες.

Φαίνεται ότι δεν θέλει να απαντήσει στα δίκαια αιτήματα και διεκδικήσεις των εργαζόμενων που αφορούν την αύξηση των μισθών τους, την κατάργηση του απαράδεκτου εργασιακού καθεστώτος των εργολαβικών εργαζομένων με την μονιμοποίηση των εργολαβικών ως εργαζομένων στην ΦΑΜΑΡ, την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης.  

Είναι μάλλον προφανής η ενόχληση της εργοδοσίας από τους αγώνες των εργαζόμενων στον όμιλο το προηγούμενο διάστημα, στους οποίους πρωτοστάτησε το επιχειρησιακό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ  μαζί με την Ομοσπονδία μας και τα κλαδικά μας Συνδικάτα σε Αττική και Βοιωτία – Εύβοια.

”Καταλαβαίνουμε” την ενόχλησή της από την συνεπή ταξική αγωνιστική γραμμή των Συνδικάτων μας και την επιθυμία της να συνομιλεί με ”σωματεία” που δείχνουν μεγαλύτερη κατανόηση στα εργοδοτικά ζητήματα και σχεδιασμούς.

Δυστυχώς, όμως, για αυτούς τόσο το επιχειρησιακό Σωματείο όσο και τα κλαδικά Συνδικάτα και η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με τους συναδέλφους μας στον Όμιλο ΦΑΜΑΡ για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας και για όλα όσα μας ανήκουν.

Απαιτούμε από την Διοίκηση του Ομίλου ΦΑΜΑΡ να σταματήσει τώρα τις παρελκυστική τακτική της και να πραγματοποιήσει άμεσα την συνάντηση με το Δ.Σ. του επιχειρησιακού Σωματείου – μέλους μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ.»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

Η Διοίκηση του Σωματείου μας καταγγέλλει στους εργαζόμενους της ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ, στους εργαζόμενους του κλάδου και σε όλους τους εργαζόμενους ανά την επικράτεια τις απαράδεκτες πρακτικές της εργοδοσίας που εξελίσσονται τις τελευταίες εβδομάδες.

Μετά τις άκαρπες διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο μερών από τη συνάντηση στις 7 Σεπτέμβρη κατά την οποία επιστρέψαμε ως απαράδεκτη την “πρόταση” της ΦΑΜΑΡ για επιλεκτικές “αυξήσεις” από 0% – 4%, αρνούμενη την πρόταση του Σωματείου μας για καθολικές και οριζόντιες αυξήσεις στο ύψος του 10%, ορίστηκε νέα για τις 15 ή 16 Σεπτέμβρη, στην οποία η εταιρεία θα κατέθετε νέα πρόταση.

Αφού ενημερωθήκαμε τηλεφωνικώς δύο ημέρες πριν την προγραμματισμένη συνάντηση για την αναβολή της, ορίστηκε νέα για τις 21 Σεπτέμβρη. Ούτε σε αυτήν όμως προσήλθαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, ενημερώνοντας μία ώρα νωρίτερα, με την αστεία δικαιολογία πως δεν υπήρχε χώρος συνάντησης!!!

Παρόλο τις προσπάθειες που γίνανε εκ μέρους μας ώστε να λυθεί το ζήτημα του χώρου σε οποιοδήποτε χώρο και σε οποιοδήποτε εργοστάσιο, η εταιρεία αρνήθηκε και έθεσε εκ νέου αναβολή της συνάντησης.

Θεωρούμε πως τέτοια βαρύνουσας σημασίας συνάντηση δε χωράει αναβολές. Η στάση που κρατάει η ΦΑΜΑΡ απέναντι στο Σωματείο και στο σύνολο των 1100 εργαζομένων είναι απαράδεκτη.

Η Διοίκηση του Σωματείου μας δεν θα σταθεί αμέτοχη απέναντι σε αυτές τις πρακτικές που εμπαίζουν τους συναδέλφους μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συσπείρωση γύρω από το Σωματείο μας με μαζικές εγγραφές και ενεργή δράση. Δεν ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές.

Συμμετέχουμε μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά σειρά σε: Ανθούσα – Άλιμο – Αυλώνας 49 – Θήβα – Αυλώνας 48 από Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου έως Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου. Πρωινή βάρδια: 13:20–14:00. Απογευματινή βάρδια 14:00–14:40. Νυχτερινή βάρδια 22:00–22:40.

Οι επιτυχημένες κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών, η σταθερή και αποφασιστική στάση των εργαζομένων στον Όμιλο, η ενότητα και η αλληλεγγύη στους αγώνες μας, φαίνεται πως ενόχλησαν και ενοχλούν τη ΦΑΜΑΡ.

Στον ίδιο δρόμο θα βαδίσουμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας για ουσιαστικές αυξήσεις, για κατάργηση των εργολαβικών γραφείων, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.