ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ στην DEMO

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει την άδικη και στοχευμένη απόλυση πρωτοπόρου συναδέλφου – ενεργού μέλους του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής από την φαρμακοβιομηχανία DEMO. Ο συνάδελφος απεργούσε, ενημέρωνε του συναδέλφους για τα δικαιώματά τους, τους στήριζε απέναντι στις πιέσεις της εταιρείας και παρενέβαινε για κάθε εργασιακό ζήτημα.

Είναι προφανές ότι η  DEMO περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να τον απολύσει. Τα όσα ισχυρίστηκε η εργοδοσία περί δήθεν χαμηλής απόδοσης είναι προσχηματικά αφού ο συνάδελφος δούλευε στην εταιρεία για πάνω από 5 χρόνια, κρατώντας την δουλειά σε ένα πόστο που χρειάζονταν δύο εργαζόμενοι.

Η DEMO είναι μία εταιρεία με πάνω από 1000 εργαζόμενους και επενδυτικό πλάνο 356  εκατομμυρίων ευρώ για τις χρονιές 2021-2027. Είναι ενταγμένη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα, κάτι πους σημαίνει ότι χρηματοδοτείται με χρήματα των εργαζόμενων και του λαού από την φορολογία. Ταυτόχρονα μαζί με τις υπόλοιπες Φαρμακευτικές, αρνούνται να υπογράψουν νέα Κλαδική Σύμβαση με ουσιαστικές αυξήσεις. 

Θέλουν με αυτή την απόλυση να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους για να υπακούν στους σχεδιασμούς τους χωρίς καμία αμφισβήτηση. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε! Όταν είμαστε ενωμένοι έχουμε μεγαλύτερη δύναμη από αυτούς. Με την δική μας δουλειά βγαίνουν όλα αυτά τα κέρδη. Να επιβάλουμε με την δύναμη μας να μην περάσει αυτή η άδικη και στοχευμένη απόλυση.

Η Ομοσπονδία μας στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής και των εργαζόμενων στην DEMO, την στάση εργασίας που έχει προκηρυχτεί για την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 από 06:00 έως 09:00 π.μ. για την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να εκφράσουν με κάθε τρόπο την στήριξη και την αλληλεγγύη τους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.