ΚΑΛΕΣΜA

Η Ομοσπονδία μας καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Αττικής να συμμετέχουν στη ΣYΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔIΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ και ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ την Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη στις 7:00μμ, στο μεγάλο θέατρο του πολυχώρου Λιπασμάτων Δραπετσώνας.

Μαχητικά να υπερασπιστούμε το δίκιο μας, να εμποδίσουμε τα αντεργατικά τους σχέδια, να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Η κυβέρνηση, για να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, προχωρά με νέο αντεργατικό νομοσχέδιο – τερατούργημα. Ήδη νομοθέτησε δουλειά μέχρι τα 74 για τους χιλιάδες εργαζόμενους που δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη.

Το νομοσχέδιο που φέρνει, με βάση οδηγία της ΕΕ, επιτρέπει την εργασία 13 ώρες τη μέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, προβλέπει περίοδο «δοκιμής» για τους εργαζόμενους για 6 μήνες και απόλυση σε αυτό το διάστημα χωρίς αποζημίωση. Εισάγει συμβάσεις ακόμα και μηδενικών ωρών, που σημαίνει δουλειά όποτε και για όσο θέλει ο εργοδότης. Δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες για 3ωρη απασχόληση, με ειδοποίηση για δουλειά ακόμα και 24 ώρες πριν, διαμορφώνοντας μια ζωή λάστιχο για τους εργαζόμενους. Συμπληρώνει το νόμο Χατζηδάκη, μετατρέποντας σε ποινικό αδίκημα το δικαίωμα στην περιφρούρηση της απεργίας, με την απειλή ακόμα και φυλάκισης!

Βάζουν στόχο τον σταθερό και ημερήσιο χρόνο εργασίας που πάνω σε αυτόν χτίστηκαν οι μισθοί, η ασφάλιση, οι συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας.

Το νομοσχέδιο αυτό υπονομεύει περεταίρω την προσπάθεια των εργαζόμενων και των σωματείων τους για υπογραφή ουσιαστικών και αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων, όπως η προσπάθεια που γίνεται και στον κλάδο μας από την ΟΕΦΣΕΕ.

«Κουμπώνει» θεαματικά με τη λογική των φαρμακοβιομηχάνων, που – κόντρα στις ανάγκες και στις διεκδικήσεις των εργαζόμενων του κλάδου – επιμένουν στην πρότασή τους σχετικά με την κλαδική ΣΣΕ για κατώτατο μισθό 50 ευρώ χαμηλότερο από τον κατώτατο μισθό που προβλεπόταν στον κλάδο πριν 13 χρόνια, ενώ δεν προβλέπουν κανένα επίδομα, ούτε καν το επίδομα γάμου, καμιά τριετία και κανένα μισθολογικό κλιμάκιο. Επιμένουν στις 40 ώρες εβδομαδιαίας εργασίας, χωρίς να προσδιορίζονται οι μέρες και οι ώρες δουλειάς.

«Κουμπώνει», επίσης, με τις πρακτικές της εργοδοσίας για τρομοκράτηση των εργαζόμενων που αντιστέκονται και διεκδικούν, όπως οι απολύσεις πρωτοπόρων εργαζομένων, συνδικαλιστών στη DEMO, στη LILLY, στον ΠΡΟ.ΣΥ.ΦΑ.ΠΕ. η χυδαία επίθεση μπράβου στη ΒΙΑΝΕΞ κατά των απεργών, τη μέρα της κλαδικής μας απεργίας, η επίθεση του ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. ενάντια στο επιχειρησιακό σωματείο, η πρόσφατη προσπάθεια καταστολής της απεργίας στη ΣΥΝ.Φ.Α. και η παραπομπή του κλαδικού Συνδικάτου Αττικής στα δικαστήρια.

«Κουμπώνει» με την επιδίωξή τους να φτηνύνουν κι άλλο την εργατική μας δύναμη, να μας κάνουν πιο ευέλικτους, προκειμένου να εξασφαλίζουν το «θαύμα» της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας του κλάδου πάνω στις δικές μας πλάτες.

Αφού, λοιπόν, «αγκαλιάζει» τόσο αποτελεσματικά τα σχέδια της εργοδοσίας, είναι τόσο εχθρικό για εμάς τους εργαζόμενους, τα δικαιώματα, τις ανάγκες και τα συμφέροντά μας.

Σε όλα αυτά συμφωνούν τα κόμματα που συντάσσονται με τις οδηγίες της ΕΕ και της ανάπτυξης για τα κέρδη των λίγων. Από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μέχρι τα αντιδραστικά και φασιστικά μορφώματα που βρήκαν θέση στην Βουλή. Άλλωστε η οδηγία της ΕΕ, στην οποία στηρίζεται το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, υπερψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο από τη ΝΔ και τους ναζί Χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές, και την υπέγραψε φαρδιά-πλατιά η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Το κυνήγι του κέρδους μετατρέπει τη ζωή του λαού σε εφιάλτη με θύματα σχεδόν κάθε μέρα. Η ανταγωνιστικότητα και οι αντιθέσεις των ιμπεριαλιστών μπλέκουν σε νέες επικίνδυνες περιπέτειες την πατρίδα μας μέσα στο ΝΑΤΟ, με την μεγαλύτερη εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία, με νέα παζάρια και διευθετήσεις που προωθούν τη συνεκμετάλλευση με την Τουρκία για τα κέρδη των μεγάλων ομίλων.

Το κράτος των καπιταλιστών από τη μία είναι γρήγορο και αποτελεσματικό για να περιφρουρήσει το ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών για τα κοράκια των funds, κινητοποιώντας ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ακόμα και πυροσβεστικά οχήματα. Από την άλλη φάνηκε «ανήμπορο» και «απροετοίμαστο» να προστατέψει τον λαό από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες.

Απέναντι σε όλα αυτά οργανώνουμε τον αγώνα, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες:

  • Για ΣΣΕ σε κάθε χώρο δουλειάς με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς
  • Για 35ωρο – 7ωρο-5νθημερο
  • Για την προστασία της υγείας μας στους χώρους δουλειάς
  • Για την εξασφάλιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας
  • Για να μην πάει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
  • Για πραγματικά ποιοτική αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία
  • Για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια, για την κατάργηση των έμμεσων φόρων και χαρατσιών, για φτηνό ρεύμα για το λαό.
  • Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μέσα στους χώρους δουλειάς και στα συνδικάτα με όσους πλήττονται από τις φυσικές καταστροφές και την εχθρική πολιτική που μας εξοντώνει.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ – ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΣΤΙΣ 7.30Μ.Μ.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.