ΚΑΛΕΣΜΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

    ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:1152                                                                                                                      ΑΘΗΝΑ 19/1/2021

Η Ομοσπονδία μας καλεί τα Σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν την Πέμπτη 21 Γενάρη 2021, στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις, στην ημέρα δράσης ενάντια στο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση που για μια ακόμα φορά εν μέσω πανδημίας φέρνει η κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι συμμετέχουμε και οργανώνουμε από κοινού την πάλη μας μαζί με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Διεκδικούμε:

·        Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

·        Καμία αλλαγή στις πανελλαδικές εξετάσεις, ειδικά για τους φετινούς υποψήφιους

·        Να αποσυρθεί η «τράπεζα θεμάτων»

·        Μέτρα για την ισότιμη πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση

·        Να μην συζητηθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Η ένταση της καταστολής στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, που η κυβέρνηση επιδιώκει με την εισαγωγή ειδικού αστυνομικού σώματος στα πανεπιστήμια, είναι νύχι – κρέας με την ένταση της καταστολής στη λειτουργία των σωματείων και στους αγώνες των εργαζόμενων, τα αντίστοιχα νομοσχέδια εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς των καπιταλιστών και του κράτους τους για επιβολή “σιγής νεκροταφείου”, υποταγή και ενσωμάτωση του φοιτητικού και εργατικού κινήματος.

Δεν θα μείνουν, όμως, αναπάντητοι οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί στην Εκπαίδευση, ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, που η κυβέρνηση αξιοποιεί ως «ευκαιρία» για να κλιμακώσει την αντιλαϊκή πολιτική της.

Στην Αθήνα δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού την Πέμπτη 21 Γενάρη στις 12:00 στα Προπύλαια μαζί με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Για εμάς «κοινή λογική» είναι η υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων μαθητών και φοιτητών, για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, της συλλογικής οργάνωσης και πάλης των εργαζόμενων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.