ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όλοι στην Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Φαρμάκου  την  Κυριακή 2  Ιούλη 2023 και ώρα 10.30π.μ.,στο θεατράκι της πλατείας ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στο Περιστέρι (κοντά στο ΜΕΤΡΟ Αγ. Αντώνιος έναντι ΟΤΕ) με θέμα:

  • Την οργάνωση της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο που προκήρυξε το συνδικάτο  την Τετάρτη 5 Ιούλη, για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.

Με αίσθημα ευθύνης και μαχητικότητας κάθε εργαζόμενος, /νη, στον κλάδο πρέπει να συμβάλλει στην επιτυχία της απεργίας στην Αττική για την υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης. Αυτός είναι ο λόγος που η κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή στην Γενική συνέλευση του συνδικάτου.

Εδώ και ένα χρόνο οι αγώνες μας σε συγκεκριμένα εργοστάσια, σε φαρμακοαποθήκες, σε φαρμακεία έχουν καταφέρει να αποσπάσουν κατακτήσεις από τους εργοδότες όσο αναφορά αυξήσεις σε μισθούς,  έχουμε καταφέρει να αποτρέψουμε την προσπάθεια εντατικοποίησης της δουλειάς και άλλα.

Πριν ένα μήνα πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με αντιπροσωπεία των φαρμακευτικών επιχειρήσεων του ΣΦΕΕ και της ΠΕΦ, για την κλαδική ΣΣΕ.

 Και από αυτή τη συνάντηση φάνηκε ότι η εργοδοσία, οι φαρμακοβιομήχανοι, επιδιώκουν να συρρικνώσουν τα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς μας, τώρα πια μέσα από την υπογραφή της νέας ΣΣΕ, που για μεγάλο χρονικό διάστημα αρνούνταν με διάφορα προσχήματα να υπογράψουν.

Το σχέδιο που αντιπρότειναν στην ολοκληρωμένη πρόταση σύμβασης της Ομοσπονδίας μας, περιλαμβάνει ένα ελάχιστο μέρος των θεσμικών μας διεκδικήσεων και αφήνει απέξω κορυφαίες διεκδικήσεις που αφορούν τους όρους και τις συνθήκες εργασίας στον κλάδο, όπως η ισότιμη μισθολογική και θεσμική μεταχείριση όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και μορφή εργασίας (π.χ. εργολαβικοί εργαζόμενοι) και ο καθορισμός σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, δηλαδή το 5ήμερο – 8ωρο.

Αυτό που προτείνουν οι εργοδότες για τον εργάσιμο χρόνο είναι: «Η διάρκεια της εβδομαδιαίας εργασίας των εργαζομένων ορίζεται σε 40 ώρες και για τις εταιρείες συνεχούς λειτουργίας θα εφαρμόζεται η εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία»Με άλλα λόγια η διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε όλο της το μεγαλείο κατ’ εφαρμογή του τερατουργηματικού νόμου Χατζηδάκη!

Όσο για το μισθό μας, η εργοδοτική πρόταση περιλαμβάνει αύξηση 5% επί του κατώτατου νομοθετημένου μισθού, που μεταφράζεται σε 819 ευρώ μικτά, δηλαδή 52 ευρώ λιγότερα από τον κατώτατο κλαδικό μισθό του 2009, όταν το κόστος ζωής των εργαζομένων έχει αυξηθεί κατακόρυφα, όλα αυτά τα χρόνια!

Επιπλέον, οι φαρμακοβιομήχανοι, ούτε λίγο – ούτε πολύ, μας είπαν να ξεχάσουμε επιδόματα και τριετίες και να αρκεστούμε σε ό,τι προβλέπουν οι άθλιοι νόμοι που ψήφισαν οι κυβερνήσεις τους, όλο αυτό το διάστημα!

Στο δρόμο της κλιμάκωσης της πάλης για την κλαδική ΣΣΕ, καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου στην Αττική να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων. Η προετοιμασία της απεργίας απαιτεί οργανωμένη συλλογική συζήτηση και σχέδιο πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, ο κάθε συνάδελφος να γίνει οργανωτής σε κάθε πόστο για  την επιτυχία της κλαδικής απεργίας στις 5  Ιούλη.

 Αυτά είναι τα κρίσιμα ζητήματα που θα συζητήσουμε για το πως θα νεκρώσουν τα εργοστάσια, οι φαρμακαποθήκες, τα φαρμακεία, η ιατρική ενημέρωση.

Αυτή πρέπει να είναι η απάντησή μας στις «προτάσεις» των εργοδοτών και των κυβερνήσεών τους, που στοχεύουν στην ένταση της εκμετάλλευσής μας.

Δε θα τους επιτρέψουμε να μαυρίζουν τη ζωή μας, για να ανθίζουν τα κέρδη τους!

Στις 5 Ιούλη 2023 απεργούμε για:

  • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις σε όλους τους μισθούς – 950 ευρώ κατώτερο μισθό.
  • 8ωρη και 5ημερη εργασία από Δευτέρα έως Παρασκευή
  • Επαναφορά τριετιών με επιδόματα από 5% έως 9%
  • Επιδόματα πτυχίου ΑΕΙ/ΤΕΙ, γνώσης ξένης γλώσσας, χρήσης Η/Υ – φορητού υπολογιστή και βοηθού φαρμακείου
  • Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας 5%
  • Εφάπαξ επίδομα θέρμανσης 1000 ευρώ και 700 ευρώ για κάθε παιδί έως έξι ετών
  • Ισότιμη μισθολογική και θεσμική μεταχείριση όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και μορφή εργασίας

Εδώ και τώρα μπροστά οι δικές μας ανάγκες για δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα!

Όλοι στην Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Φαρμάκου  την  Κυριακή 2  Ιούλη 2023 και ώρα 10.30π.μ.,στο θεατράκι της πλατείας ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στο Περιστέρι (κοντά στο ΜΕΤΡΟ Αγ. Αντώνιος έναντι ΟΤΕ)

Όλες και όλοι στην απεργία την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.