Κάλεσμα Αλληλεγγύης προς το Εργατικό Κέντρο Nord CGT, Γαλλίας και προς τον διωκόμενο Γενικό Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου.

Τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων της Ελλάδας που υπογράφουμε αυτό το κείμενο καταγγέλλουμε την δίωξη κατά του Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας και σε μια προσπάθεια φίμωσης των συνδικάτων που αγωνίζονται για την ειρήνη, ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Στις 20 Οκτωβρίου 2023, στις 6 π.μ., ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας Jean-paul Delescaut συνελήφθη, με τη συνδρομή μεγάλου αριθμού αστυνομικών δυνάμεων που είχαν αποσταλεί για την περίσταση, στην οικία του, όπου του ανακοινώθηκε ότι τέθηκε υπό κράτηση. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Λιλ, όπου του ανακοινώθηκε το κατηγορητήριο για ” εξύμνηση της τρομοκρατίας” και “υποκίνηση φυλετικού μίσους”. Πλέον διώκεται ποινικά και καλείται να παρουσιαστεί ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου της Λιλ στις 28 Μαρτίου 2024.

Η δίωξη του είναι ένα ακόμη εκφοβιστικό, κυνήγι μαγισσών, μια εξαιρετικά σοβαρή και επικίνδυνη επίθεση κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης των εργαζομένων και των συνδικάτων. Τέτοιες διώξεις και προσπάθειες φίμωσης επιχειρούν κυβερνήσεις, ΝΑΤΟ και ΕΕ σε πολλές χώρες.

Η προσπάθεια δίωξης και στιγματισμού όσων αγωνίζονται ενάντια στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού με κατηγορίες περί δήθεν «υποστήριξης της τρομοκρατίας» ή “υποκίνηση φυλετικού μίσους” είναι και υποκριτικές και επικίνδυνες.

Τα συνδικάτα που αγωνίζονται για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, πάντοτε αγωνίζονται για τα δικαιώματα όλων των εργατών ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας, καταγωγής, φύλου ή φυλής.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και το μίσος που καλλιεργούν οι εκμεταλλευτές των εργατών για να διχάζουν και να εκμεταλλεύονται τους λαούς.

Καταγγέλλουμε την υποκρισία αυτών που δολοφονούν λαούς για τα κέρδη των λίγων και διώκουν τους αγωνιστές της εργατικής τάξης για να επιβάλουν σιγή μπροστά στα εγκλήματα και τις γενοκτονίες των κυβερνήσεων των ιμπεριαλιστών.

Τα αγωνιστικά συνδικάτα δεν ταυτίζουν τους λαούς με τις κυβερνήσεις τους, ούτε δέχονται να μένουν σιωπηλοί και αδρανείς μπροστά στην αδικία.

Αγωνιζόμαστε για ειρήνη και φιλία των λαών, με ελεύθερη και ανεξάρτητη Παλαιστίνη σύμφωνα και με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Καταγγέλλουμε την δίωξη κατά του Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας ως άδικη και απαράδεκτη.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια φίμωσης των φωνών που εναντιώνονται στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, στην προσπάθεια τρομοκράτης των εργατών και φίμωσης των αγωνιστικών συνδικάτων της Γαλλίας!

Υποστηρίζουμε πλήρως το Εργατικό Κέντρο Nord CGT, και απαιτούμε να παύσει η δίωξη κατά του γενικού του γραμματέα και όλων των αγωνιστών των συνδικάτων.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.