Κάλεσμα αγωνιστικής δράσης μπροστά στον εορτασμό των 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973.   Οι προσπάθειες να περάσουν στη λήθη τα ιστορικά συμπεράσματα του Πολυτεχνείου αλλά και τα σύγχρονα μηνύματα που μας δίνει, θα πέσουν στο κενό!

 Γιατί ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου μας διδάσκει:

  • με το σύνθημα “Εξω αι ΗΠΑ – Εξω το ΝΑΤΟ” την ανάγκη να δυναμώνουμε την πάλη για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να σταματήσει η ελληνική επικράτεια και οι υποδομές της χώρας να μετατρέπονται σε «ορμητήρια πολέμου» για τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων καπιταλιστών.
  • με το σύνθημα “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” να κάνουμε υπόθεση του δικού μας αγώνα την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας, των σπουδών των παιδιών μας.

Η επέτειος των 50 χρόνων από το Πολυτεχνείο πραγματοποιείται τη στιγμή που στην Παλαιστίνη διαπράττεται ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό έγκλημα, που απειλεί με γενικότερη πολεμική ανάφλεξη όλη την περιοχή.Ο πραπαγανδιστικός ορυμαγδός, τα fakenews και τα ψέματα του συστήματος ενάντια στην αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού δε θα περάσουν!

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού πουπαλεύειγια τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, για ανεξάρτητο, ενιαίο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για να επιστρέψουν οι πρόσφυγες και να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για τη στήριξη της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ.Με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ μεγαλώνει όχι μόνο η πολιτική και διπλωματική στήριξη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ αλλά και η στρατιωτική, με αποστολή φρεγατών πχ τα «Ψαρά», με αξιοποίηση όλων των αμερικάνικων βάσεων στη χώρα και άλλων υποδομών, όπως τη στρατιωτική βάση της Ελευσίνας.

Μας γεμίζουν αισιοδοξία οι μεγάλες διαδηλώσεις αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις χώρες του κόσμου!

Το σύνθημα που γράφτηκε στις πύλες του Πολυτεχνείου «Έξω αι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ» συνεχίζει να φωτίζει την πάλη του λαού και της νεολαίας ενάντια στην βάρβαρη πολιτική του καπιταλιστικού συστήματος που γεννά τους πολέμους και την προσφυγιά.

Τιμάμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου! Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους χιλιάδες φοιτητές, εργάτες και μαθητές της Αθήνας, που αγωνίστηκαν με ηρωισμό, με αυτοθυσία, με πρωτόγνωρη αυτενέργεια ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία. Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου αποτέλεσε την κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα, την φλόγα του οποίου κράτησαν αναμμένη όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι χιλιάδες αγωνιστές στις φυλακές, τις εξορίες,  στα βασανιστήρια της ΕΑΤ – ΕΣΑ.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα στους αγώνες, που πρέπει να δυναμώσουν, ενάντια στα διαρκή εγκλήματα σε βάρος της ζωής του λαού, ενάντια στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θυσιάζουν τις ζωές μας για τα κέρδη, που θεωρούν τις ανάγκες μας κόστος, ενάντια στην πολύπλευρη καταστολή και τους νόμους που περιορίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Στο Πολυτεχνείο συναντήθηκαν οι αγώνες των φοιτητών και των εργατών και γράφτηκε ιστορία. Εκεί είναι η δύναμή μας. Στην οργάνωση, στη συμπόρευση των νέων με το εργατικό κίνημα. Εκεί όπου συναντηθήκαμε και το προηγούμενο διάστημα, αντιπαλεύοντας όλες τις εκφράσεις της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής που εκπορεύεται από το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα των κεφαλαιοκρατών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να υψώσουν το ανάστημα τους σε αυτή την πολιτική πού όπως τότε, 50 χρόνια πριν, έτσι και σήμερα θεωρεί τις ανάγκες μας κόστος και να παλέψουμε μαζί:

  • Για την αποδέσμευση της χώρας μας από τις ενώσεις των  ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Δυναμώνουμε τον αγώνα για τη φιλία, αλληλεγγύη και ειρήνη των λαών,  το τσάκισμα του εθνικισμού- φασισμού. Εκ φράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά του.
  • Για ολόπλευρη μόρφωση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, κόντρα στην υποβάθμιση της και την παραπέρα εμπορευματοποίησή της.
  • Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στο σήμερα.
  • Για την ενίσχυση και την μαζικότητα του οργανωμένου κινήματοςμέσα από τα συνδικάτα μας.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου:

  • Να συμμετάσχουν μαζικά στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και στην αντιιμπεριαλιστική πορεία της 17ης Νοέμβρη προς την Αμερικάνικη πρεσβεία και σε όλες τις πόλεις της χώρας.
  • Να αναδείξουν σε κάθε χώρο δουλειάς, τα ιστορικά συμπεράσματα αλλά και το σύγχρονο μήνυμα του Πολυτεχνείου! Με εκδηλώσεις, περιοδείες, παρεμβάσεις, γενικές συνελεύσεις φτάνουμε σε όλους τους συναδέλφους μας!
  • Να καταθέσουν στεφάνια, τη 2η μέρα του τριήμερου εορτασμού.

Στηρίζουμε το συλλαλητήριο της συντονιστικής επιτροπής μαθητών και των φοιτητικών συλλόγων στις 6 Νοέμβρη, 12μμ στα Προπύλαια, ενάντια στην υποχρηματοδότηση της παιδείας και στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας οικοδόμους που απεργούν στις 8 Νοέμβρη για συλλογικές συμβάσεις και μέτρα υγείας κι ασφάλειας στη δουλειά. Δυναμώνουμε τον αγώνα με το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Τιμάμε το Πολυτεχνείο δυναμώνοντας τον αγώνα! – Παλεύουμε για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας!

Είμαστε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας,γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.