Ημερίδα της ΟΕΦΣΕΕ

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 στο ξενοδοχείο Στάνλεϋ, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε ημερίδα της Ομοσπονδίας, πήραν μέρος εκπρόσωποι από τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία εργαζομένων του κλάδου σε όλη την Ελλάδα.

Το βασικό ζήτημα που συζητήθηκε είναι η οργάνωση της πάλης για τα  προβλήματα του κλάδου όπως είναι η κλαδική ΣΣΕ, το ζήτημα του ΤΑΥΦΕ και της ασφάλισης , οι διώξεις των συνδικαλιστών.

Την στιγμή που ο κλάδος «ανθίζει», η τεχνολογία και η παραγωγικότητα στην βιομηχανία σημειώνουν καθημερινά τεραστία πρόοδο, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα παράγωγης φαρμάκων που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες παντού, οξύνεται το πρόβλημα με τις ελλείψεις σε μια σειρά φάρμακα, πολλά από τα όποια είναι ευρείας χρήσης.

Την ιδία στιγμή υπάρχουν διώξεις συνδικαλιστών που διεκδικούν βασικά αυτονόητα δικαιώματα όπως το δικαίωμα να έχουν σωματείο στο χώρο δουλειάς τους που θα αγωνίζεται για τις ανάγκες τους , όπως στο εργοστάσιο της ΝΤΕΜΟ, ο συνεταιρισμός ΣΥΦΑ στην Θεσσαλονίκη.

Οι συνάδελφοι από διάφορους χώρους από πολυεθνικές φαρμακευτικές, από εργοστάσια και φαρμακαποθήκες μετέφεραν τα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και τις αντιδράσεις της εργοδοσίας στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Ο κλάδος έχει αγωνιστικά δείγματα γραφής όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι μπορεί και πρέπει να αγωνιστεί, μπορεί και πρέπει να κλιμακώσει τον αγώνα και μόνο έτσι να κάμψει την εργοδοσία και να αποσπάσει κατακτήσεις. Αυτό έδειξε η συμμέτοχη στις απεργίες στις 6 Απρίλη, στις 9 Νοέμβρη, στην κλαδική απεργία στις 23 Ιούνη, η στάση εργασίας σε Boehringer και ΦΑΜΑΡ για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, οι κινητοποιήσεις σε διάφορες επιχειρήσεις όπως ΛΟΡΕΑΛ και φαρμακαποθήκες, οι παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, στα γραφεία του ΣΦΕΕ.

Παρέμβαση έγινε και από τον πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων του ΤΕΑΥΦΕ, όπου μίλησε για την ασφυκτική κατάσταση στο ταμείο μετά την μετατροπή του σε ΝΠΙΔ, όπως συνέβη με όλους τους αντί ασφαλιστικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί το  προηγούμενο διάστημα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

Παλεύουμε για:

  • Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με  αυξήσεις σε όλους τους μισθούς, Τριετίες, σταθερό ωράριο Δευτέρα – Παρασκευή 5ημερο – 8ωρο.
  • Δωρεάν Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους με συντάξεις και παροχές αντίστοιχες των σύγχρονων αναγκών μας.
  • Κατάργηση όλων των αντί ασφαλιστικών νόμων.
  • Διεύρυνση των Συνδικαλιστικών Δικαιωμάτων.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.