ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΣΕ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΘΗΒΑ, ΑΛΙΜΟ

Με λύπη παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα τις εξελίξεις σε Θήβα, Άλιμο, Ανθούσα και Αυλώνα. Η ΦΑΜΑΡ, δυστυχώς, έχει επιλέξει να “παίζει” με τη ζωή και τον μισθό των συναδέλφων μας. Η εταιρεία ψάχνει την παραμικρή αφορμή για να κόψει τον μισθό μας, όπως συνέβη με την απόλυση στη Θήβα και με τη μείωση μέρους του επιδόματος στείρου χώρου στον Άλιμο. Έχει, άραγε, ανάγκη η ΦΑΜΑΡ να κρατάει λεφτά από την τσέπη μας ή να προχωρά σε τέτοιες κινήσεις;

Σε κάθε δυσκολία οι εργαζόμενοι βάζουμε πλάτη δουλεύοντας 6ήμερα και 12ωρα για να βγει η δουλειά. Να παραμείνουν ικανοποιημένοι οι πελάτες. Αντ’ αυτού, η ανταπόκριση της ΦΑΜΑΡ, σε μία περίοδο που οι ανάγκες μας είναι ήδη πολύ αυξημένες, βρίσκεται σε αντίθετη κατεύθυνση βάζοντας μπροστά μόνο την κερδοφορία της.

Οι δικαιολογίες στις οποίες στηρίχθηκαν τα δύο περιστατικά, δεν ικανοποιούν κανέναν εργαζόμενο.

Υπάρχει επιτακτική ανάγκη η ΦΑΜΑΡ να συζητήσει με το Σωματείο μας για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας μέσα από την υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Να υπογραφούν ουσιαστικές αυξήσεις για όλους της τάξεως του 10%. Να υπογραφεί άμεσα η ΕΣΣΕ, στο σχέδιο που κατέθεσε το Σωματείο μας, το οποίο αναφέρει στο άρθρο 3 / παρ. Β και άρθρο 4 / παρ. Γ “…επίδομα στείρου χώρου 20%…”, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Απαιτούμε, η κεντρική διοίκηση της ΦΑΜΑΡ να επιστρέψει τα χρήματα που έκοψε σε όλους τους συναδέλφους στον Άλιμο. Να μην πραγματοποιηθούν άλλες απολύσεις. Να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό που έχει ανάγκη ο Άλιμος και όλος ο όμιλος ώστε να καλυφθούν τα τεράστια κενά που παραμένουν (παρά τις προσλήψεις που έγιναν), ώστε να λειτουργεί σωστά και ομαλά κάθε εργοστάσιο, κάθε μηχανή και κάθε πόστο χωρίς 6ημερα και 12ωρα. Να σταματήσει το καθεστώς ομηρίας με τις εργολαβίες.

Καλούμε την εταιρεία την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη (4/9 έως 8/9) σε συνέχεια της συζήτησης για την υπογραφή της Επιχειρησιακής ΣΣΕ, με κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων μας και αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους, καθώς και για τις εξελίξεις στα εργοστάσια του ομίλου.

Το Σωματείο μας θα σας στείλει εκ νέου το σχέδιο της ΣΣΕ με τροποποιήσεις που θα αφορά τη διετία 2024 – 2025.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.