Δ.Τ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η Ομοσπονδία μας μαζί με το κλαδικό συνδικάτο και επιχειρησιακά σωματεία του φαρμάκου στην Αττική συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3/7. Ενώσαμε τη φωνή μας με άλλες ομοσπονδίες και σωματεία της βιομηχανίας της Αττικής και δώσαμε μία πρώτη απάντηση ενάντια στην επαίσχυντη εγκύκλιο για την ψηφιακή κάρτα εργασίας που κάνει σμπαράλια τον εργάσιμο χρόνο αλλά και ενάντια σε κάθε προσπάθεια υλοποίησης της 6ημερης εργασίας.

Στη συνάντηση με αντιπροσωπεία του υπουργείου με περίσσιο θράσος μας είπαν ότι και αυτές οι διατάξεις είναι υπέρ των εργαζομένων, όπως και ότι ο νόμος Χατζηδάκη είναι ο μόνος νόμος που κατοχυρώνει το 5ήμερο και το 40ωρο!!

Από την πλευρά μας, οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών και σωματείων θέσαμε ακριβώς τα συγκεκριμένα ζητήματα που προκύπτουν από την ερμηνευτική εγκύκλιο, δηλαδή τον χρόνο προετοιμασίας και το διάλειμμα που πετιούνται έξω από τον χρόνο εργασίας και τη λεγόμενη “ευέλικτη προσέλευση” που δίνει δύο ώρες παραπάνω δουλειάς τσάμπα στους εργοδότες.

 Στην απάντησή τους, ότι η εγκύκλιος είναι με βάση τον νόμο τους και άρα δεν πρόκειται να την αποσύρουν, τους απαντήσαμε ότι θα βρουν εμπόδια στην εφαρμογή της εγκυκλίου, όπως και κάθε μέτρου που προβλέπεται από το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν φτιάξει όλες μαζί οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, προκειμένου να εντείνουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων για τα κέρδη των βιομηχάνων.

Τους ξεκαθαρίζουμε:

Η Ομοσπονδία μαζί με τα συνδικάτα θα δώσουμε τη μάχη με τους εργαζομένους του κλάδου να μην εφαρμοστεί στην πράξη, όπως κάναμε και όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η ΜΑΧΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΠΛΗΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ!

Παλεύουμε για:

  • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς
  • Σταθερό ωράριο, 5μερο-7ωρο-35ωρο

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Γ. Ταβουλάρη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φαρμάκου Ελλάδας
Στ. Σταθουλόπουλος, πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής
Β. Ζανής από το Σωματείο εργαζομένων στη Famar
Μ. Καταχανά από το Σωματείο εργαζομένων στην Boehringer
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.