ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:1195                                                                                                                            Αθήνα 22/06/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομοσπονδία μας χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές, ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους και όσους έκαναν για πρώτη φορά το αποφασιστικό απεργιακό βήμα, που, σε μαζικές συγκεντρώσεις σ’ όλη τη χώρα, έστειλαν μήνυμα καταδίκης του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης της ΝΔ και απαίτησαν να πεταχτεί ΤΩΡΑ στα σκουπίδια, κόντρα στους εκβιασμούς και την κυβερνητική προπαγάνδα.

Η πραγματικότητα διέψευσε την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς τους, που προσπάθησαν να συκοφαντήσουν τους απεργούς και να απαξιώσουν το μέγεθος των κινητοποιήσεων. 

Το νομοσχέδιο μπορεί να ψηφίστηκε απ’ την κυβερνητική πλειοψηφία, όμως είναι ήδη καταδικασμένο στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων. Σύντομα θ’ αποδειχθεί ότι ακόμη κι αυτά τα δήθεν “θετικά” σημεία, είτε αποτελούν διακηρύξεις χωρίς αντίκρισμα, που ακυρώνονται από τις άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου, είτε υποκρύπτουν τη δρομολόγηση νέων αντεργατικών μέτρων. Σ’ αυτήν την προσπάθεια η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε συμμάχους τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, που ψήφισαν πλήθος άρθρων. Η εργατική τάξη πρέπει να γυρίσει την πλάτη σ’ όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για το αντεργατικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία.

Η ιστορία είναι γεμάτη από αντεργατικούς νόμους που αχρήστευσε η ίδια η ταξική πάλη. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η πάλη για να “μείνουν στα χαρτιά” οι ρυθμίσεις αυτού και όλων των άλλων αντεργατικών νόμων. Προχωράμε σε κλιμάκωση. Κάνουμε τους φόβους κυβέρνησης και κεφαλαίου πραγματικότητα, με οργάνωση στους χώρους δουλειάς, εμπιστοσύνη στο δίκιο και τη δύναμή μας. Απαντάμε στην κυβέρνηση και στους φαρμακοβιομήχανους και στους υπόλοιπους μεγαλοεργοδότες του κλάδου μας με την οργάνωση της πάλης μας για την διεκδίκηση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, την υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ, σταθερό εργάσιμο χρόνο, 5ημερο-7ωρο-35ωρο!  

Η οργάνωση των εργαζομένων, η μαζικοποίηση των σωματείων, η αναμέτρηση με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, που αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά το δεξί χέρι της κυβέρνησης για την υπονόμευση του αγώνα των εργαζομένων, μπορούν να ακυρώσουν στην πράξη το αντεργατικό τερατούργημα. Για να πεταχτούν στα σκουπίδια το νόμο – τερατούργημα και οι αντεργατικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.