ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το νέο εργατικό ατύχημα στο κάτεργο της COSCO με το σοβαρό τραυματισμό ενός συναδέλφου – εργάτη αποδεικνύει την υποκρισία κυβερνήσεων και μεγαλοεργοδοσίας όταν μιλούν για την σημερινή παγκόσμια ημέρα για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία.

Το νέο εργοδοτικό έγκλημα θα είχε αποφευχθεί αν η πολυεθνική εφάρμοζε τα μέτρα ελέγχου των συνθηκών και προστασίας της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων. Μέτρα που απαιτούν οι εργαζόμενοι και το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ.

Όμως απέναντι στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, της COSCO αλλά και γενικότερα οι κυβερνήσεις απάντησαν με μετατροπή της Επιθεώρησης Εργασίας σε δεξί χέρι της εργοδοσίας, με κατάργηση των όποιων μέτρων που αποτελούσαν ελάχιστο δίχτυ προστασίας της ζωής και της υγείας των εργατών στους χώρους δουλειάς, με κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, με εντατικοποίηση που σπάει κόκκαλα.

Οι εργαζόμενοι της COSCO που αγωνίζονται για την προστασία της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες, με τις κυβερνήσεις να στέλνουν ΜΑΤ και δυνάμεις καταστολής, να κηρύσσουν τις απεργίες τους παράνομες, να βάζουν πλάτη στην πολυεθνική, να επιτρέπουν να μακελεύονται εργάτες για να μην χαθεί ούτε ευρώ από τα κέρδη των αφεντικών.

Όμως οι ζωές των εργατών μετράνε! Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε θυσία για τα κέρδη τους. Άμεσα να εφαρμοστούν όλα τα αιτήματα των εργαζομένων για την προστασία της ζωής και της υγείας τους. Να αποδοθούν ευθύνες για το νέο εργοδοτικό έγκλημα!

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργατών της COSCO στο δίκαιο αγώνα και τις κινητοποιήσεις τους για ΣΣΕ με εφαρμογή μέτρων Υγείας και Ασφάλειας για να γυρνάνε οι εργαζόμενοι στο σπίτι τους σώοι.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου μας να σταθούν αλληλέγγυα στο σωματείο και στους εργαζόμενους της Cosco.

Δυναμώνουμε τον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.