ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζομένων στη βρετανική πολυεθνική GSK

Η Ομοσπονδία εργαζομένων στο Φάρμακο – Καλλυντικό και συναφή επαγγέλματα στην Ελλάδα, εκφράζει την αλληλεγγύη της στους συναδέλφους στην βρετανική φαρμακευτική πολυεθνική GSK- GlaxoSmithKline  για την απόφαση τους πρώτη φορά να κατέβουν σε απεργία και να διεκδικήσουν αγωνιστικά συλλογική σύμβαση εργασίας με καλύτερους μισθούς, κόντρα στις αυξήσεις-κοροϊδία που πρότεινε η εργοδοσία, σε έναν κλάδο που τα τελευταία δυο χρόνια βλέπει τα κέρδη του να εκτινάσσονται. Οι εργαζόμενοι συλλογικά και μαζικά, με ποσοστό 86%, ψήφισαν και απέρριψαν την πρόταση της πολυεθνικής για αυξήσεις αρχικά 2,75% που ύστερα αυξήθηκε στο 4%.

Οι πολυεθνικές, ειδικά στον κλάδο του φαρμάκου, έχουν βγάλει δισεκατομμύρια κέρδη τα τελευταία χρόνια, αλλά εκμεταλλεύονται τα αντεργατικά μέτρα και σχέσεις εργασίας, για να επιβάλλουν χαμηλούς μισθούς και να μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους.

Ο μόνος δρόμος που έχουν οι εργαζόμενοι είναι να αγωνιστούν συλλογικά απέναντι στις πολυεθνικές και στο μεγάλο κεφάλαιο, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, δουλειά με δικαιώματα και μισθούς με ουσιαστικές αυξήσεις, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.