ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» συναδέλφου στον κλάδο του Φαρμάκου που έκανε 2η δουλειά.

Την Τετάρτη 6 Μάρτη, ένας συνάδελφός μας έχασε τη ζωή του στην Αλεξανδρούπολη, την ώρα που δούλευε σε επιχείρηση εστίασης. Ο συνάδελφος δούλευε στη βιομηχανία φαρμάκων Pharmaten στις Σάππες Ροδόπης και αναγκαζόταν να κάνει και δεύτερη δουλειά ως ηλεκτρολόγος.

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει την βαθειά της θλίψη και τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου, που έχασε τη ζωή του παλεύοντας για το μεροκάματο μέσα στη ζούγκλα της καπιταλιστικής “ανάπτυξης”, με την ακρίβεια να χτυπάει “κόκκινο” και το εργατικό εισόδημα να συρρικνώνεται. Δούλευε στη Pharmathen, τη γνωστή βιομηχανία φαρμάκων, με τα τεράστια κέρδη. Το μερίδιό του (μισθός) ήταν τόσο μεγάλο από τον πλούτο που παράγουν οι εργάτες εκεί, που αναγκαζόταν να κάνει δεύτερη δουλειά ως ηλεκτρολόγος.

Και στην περίπτωση αυτή, βλέπουμε πώς παίρνει σάρκα και οστά ο νόμος της κυβέρνησης για τις 13 ώρες δουλειάς που τάχα «απελευθερώνει» τους εργαζόμενους για να δουλεύουν όσο θέλουν, σε δυο και τρεις δουλειές!

Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τα σωματεία τους και να διεκδικήσουν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, την υπογραφή της κλαδικής μας σύμβασης, σύγχρονα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Οι ζωές μας δεν χωράνε στους ισολογισμούς τους και την ανάγκη τους για μειωμένο μισθολογικό κόστος. Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε με χαμηλά μεροκάματα, εξαντλητικά ωράρια και ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας. Εδώ και τώρα να δυναμώσουμε την οργάνωση και τον αγώνα μας για τη ζωή που μας αξίζει!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.