ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 19/10 στις 6.30 μ.μ., στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη  για την αναίτια κατασταλτική επίθεση στη μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Χιλιάδες λαού, νέοι, εργαζόμενο, φοιτητές, συνταξιούχοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, που για ακόμα μια φορά, δολοφονείται από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ – ΕΕ και τον συμμάχων τους. Φτάνοντας στην Ισραηλινή πρεσβεία, η συγκέντρωση δέχθηκε αναίτια επίθεση από τις δυνάμεις ασφαλείας κατ’ εντολήν της κυβέρνησης.

Αυτό που τους ενόχλησε είναι ότι η μαζική συμμετοχή του λαού της Αθήνας απέδειξε ότι δεν τσιμπάει στην προπαγάνδα του αστικού κράτους και αναγνωρίζει το δίκιο των Παλαιστινίων, αφού  βροντοφώναξαν συνθήματα όπως “Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά με την Παλαιστίνη ως την λευτεριά” και απαίτησαν “ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών”, καταδικάζοντας την στάση της ελληνικής κυβέρνησης που συμμετέχει ενεργά σε αυτή την σφαγή. Τους απαντάμε για μία ακόμα φορά ότι είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάμψουν τις αντιδράσεις των συνδικάτων και του λαού.

Η Φωνή των εργατών Δεν Φιμώνεται-Με την Παλαιστίνη για την Λευτεριά

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επιχείρηση Κυβερνήσεων και Εργοδοτών να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη που αναπτύσσουν εργαζόμενοι, αγωνιστικά συνδικάτα, ολόκληροι λαοί.

Μετά την απαγόρευση συγκεντρώσεων αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, μετά τα καλέσματα σε απαγόρευση χρήσης της Παλαιστινιακής σημαίας, σήμερα έχουμε νέα κλιμάκωση της τρομοκράτησης.

Σήμερα τα χαράματα η Γαλλική Κυβέρνηση προχώρησε στην προσαγωγή, από το σπίτι του, του Jean Paul Delescaut, Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου UD CGT NORD στην περιοχή της πόλης Λιλ. Η Κυβέρνηση της Γαλλίας προσήγαγε τον συνδικαλιστή για απολογία με πλαίσιο που παραπέμπει σε «στήριξης της τρομοκρατίας». Ο Jean Paul Delescaut στην ουσία διώκεται για τις διεθνιστικές δράσεις αλληλεγγύης που ανέπτυξε το εργατικό κέντρο υπέρ της Ειρήνης και του Παλαιστινιακού λαού.

Η δίωξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της τρομοκρατικής προσπάθειας της πολυεθνικής ΣΤΑΡΜΠΑΚΣ να μηνύσει το νεοιδρυθέν σωματείο των εργαζομένων στα ΣΤΑΡΜΠΑΚΣ, ζητώντας αποζημίωση γιατί οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους με τον Παλαιστινιακό λαό που δολοφονείται.

Και στην Ελλάδα, την Τετάρτη 18 Οκτώβρη, η Ελληνική Κυβέρνηση επιχείρησε να τρομοκρατήσει τον λαό με τις δυνάμεις καταστολής να επιτίθενται στην φιλειρηνική διαδήλωση χιλιάδων λαού που εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης.

Ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, Κυβερνήσεις και πολυεθνικές που βρίσκονται στο πλευρό των δολοφόνων τρομοκρατούν τους λαούς για να επιβάλουν σιωπή μπροστά στα εγκλήματα του Ισραήλ και τις καθημερινές δολοφονίες Παλαιστινίων.

Σε όλους αυτούς απαντάμε

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΟΙ ΛΑΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ-ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Το ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης και όλων των εργατών, όλων των συνδικάτων που διώκονται γιατί βρίσκονται με την πλευρά των λαών, των αδικημένων, των καταδυναστευμένων.

Να αφεθεί ελεύθερος ο Γενικός Γραμματέας του UD CGT NORD, Jean Paul Delescaut.

Να παύσει κάθε δίωξη απέναντι στο συνδικάτο των εργαζομένων στα ΣΤΑΡΜΠΑΚΣ.

Να σταματήσει η ποινικοποίηση και οι διώξεις εναντίον της συνδικαλιστικής δράσης των συνδικάτων και του αγώνα για ειρήνη και λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.