ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομοσπονδία μας χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου που συμμετείχαν στην απεργία της 21ης Σεπτέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας, όλους όσους έδωσαν τη μάχη στις πύλες των εργοστασίων, στους χώρους δουλειάς, ξεπερνώντας την εργοδοτική τρομοκρατία, την κυβερνητική προπαγάνδα και τον απεργοσπαστικό ρόλο της ΓΣΕΕ.

Μαζί με τους εργαζόμενους κι από τους άλλους κλάδους, που διαδήλωσαν στα μπλοκ των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων Σωματείων, έδωσαν αποστομωτική απάντηση στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους, στους μηχανισμούς τους.

Ανάγκασαν τον Υπουργό Εργασίας, που έκανε πως «δε συμβαίνει τίποτα», να παραδεχτεί ότι οι εργαζόμενοι απέργησαν σε δεκάδες χώρους δουλειάς και ότι οι νόμοι καταστολής και οι δικαστικές αποφάσεις έγιναν για άλλη μια φορά κουρελόχαρτο από την ενότητα και την οργάνωση των εργαζομένων, τη συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα τους.

Συνεχίζουμε στην κατεύθυνση της οργάνωσης της πάλης μας με νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις στον κλάδο και σε κάθε χώρο δουλειάς, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, κλαδική και επιχειρησιακές συμβάσεις με κατοχύρωση του 5ήμερου και του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας των 8 ωρών, των σταθερών και μόνιμων εργασιακών σχέσεων, για 5ήμερο – 7ωρο – 35ωρο, για διεύρυνση όλων των δικαιωμάτων μας.

Έτσι θα αντιμετωπίσουμε και θα εμποδίσουμε στην πράξη τους σχεδιασμούς κυβέρνησης – εργοδοσίας που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους, έτσι θα συγκεντρώσουμε δυνάμεις για τη συνολική ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.