ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομοσπονδία μας είναι αλληλέγγυα στους εργαζόμενους της εταιρείας «UP-PRESS» η οποία ανακοίνωσε το σταμάτημα της παραγωγής και την απόλυση των εργαζομένων, ανάμεσά τους και του προέδρου του Συνδικάτου Τύπου – Χάρτου, που είναι συγχρόνως και γεν. γραμματέας της Ομοσπονδίας Τύπου – Χάρτου. Ταυτόχρονα η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί το εμπορικό τμήμα της, ενώ το τμήμα παραγωγής εξαγοράστηκε από άλλη εταιρεία, που θα προσλάβει όσους και όποιους εργαζόμενους θέλει, και βέβαια, χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτούς όπως έγινε ξεκάθαρο ο πρόεδρος του Σωματείου.

Οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις επιχειρήσεων πήραν μορφή χιονοστιβάδας το προηγούμενο διάστημα, κυρίως μέσα στην οικονομική καπιταλιστική κρίση, και συνεχίζονται με στόχο να προστατέψουν και να αυξήσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Κοινός παρονομαστής σε όλες τις περιπτώσεις είναι το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι μειώσεις μισθών και οι απολύσεις. Φαίνεται πως και στη περίπτωση της “UP-PRESS” γινόμαστε “στο ίδιο έργο θεατές”.

Καταγγέλλουμε την απόλυση του προέδρου του Σωματείου, που είναι πρωτοπόρος στην εργασία του, αλλά και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Η προσπάθεια της εργοδοσίας με αυτή την απόλυση προσπαθεί  να μη βρίσκεται στο χώρο δουλειάς. Πιστεύει πως έτσι θα καταφέρει πλήγμα στην οργάνωση των εργαζομένων, θα ενισχύσει την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς και θα επιβάλει χωρίς αντιδράσεις τις αντεργατικές της επιλογές. Έχοντας σαν βοηθό και το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο με το οποίο φρόντισαν να εξοπλίσουν τους εργοδότες όλες οι κυβερνήσεις το προηγούμενο διάστημα, για να χτυπούν τους μισθούς και τα εργατικά δικαιώματα, να απαλλάσσονται από τους “ενοχλητικούς” συνδικαλιστές.

Είναι ξεκάθαρο ότι η απόλυση είναι εκδικητική, γι αυτό και είναι αδιαπραγμάτευτη η επιστροφή του στη δουλειά, και σαν τέτοια θα την υπερασπιστούμε μέχρι να γυρίσει στο πόστο του. Τέτοιες ενέργειες δεν τρομάζουν, αλλά πεισμώνουν τους εργαζόμενους και με την ενότητα τους θα κερδίσουμε την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου.

Καλούμε την εργοδοσία να πάρει άμεσα πίσω ΟΛΕΣ τις απολύσεις.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου μας να δείξουν την αλληλεγγύη τους, στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία «UP-PRESS».

Η ΔΙΟΙΚΗΣH

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.