ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την απεργία 9 Νοέμβρη 2022

Η Ομοσπονδία μας χαιρετίζει τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου που έδωσαν τη μάχη της απεργίας, καθώς και όλους τους συναδέλφους που έκαναν – κάποιοι για πρώτη φορά – το βήμα της απεργίας, στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της χώρας.  Η μαχητική συμμετοχή των εργαζομένων από πολλές επιχειρήσεις του κλάδου, όπως ο όμιλος ΦΑΜΑΡ, η BOEHRINGER, η ΕΛΠΕΝ, η DEMO, η  LAVIPHARM, η L’OREAL, η ΤΖΟΝΣΟΝ, η GALENICA, ο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, η ΣΥΝΦΑ, ο ΠΕΙΦΑΣΥΝ κ.α. στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, η αυξημένη ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας και του ΠΑΜΕ, δείχνει το δρόμο της σύγκρουσης με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση, στον διεκδικητικό αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για φτηνό ρεύμα και τρόφιμα.

Δώσαμε το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι ούτε εφησυχασμένοι είναι, ούτε ικανοποιημένοι από τα φιλοδωρήματα που δίνει η “καλή” εργοδοσία για να διασφαλίσει την “εργασιακή ειρήνη”.

Αντιμετωπίσαμε την προσπάθεια της εργοδοσίας να καταστείλει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, όπως έγινε στη ΦΑΜΑΡ, που κάλεσε συναδέλφους από την βραδινή βάρδια να δουλέψουν υπερωριακά ή αυτούς από την πρωινή βάρδια να μεταφερθούν με μισθωμένα οχήματα και να μπουν για δουλειά από τις 4 το πρωί! Πήραν, όμως,  την απάντηση που έπρεπε από τα κλαδικά συνδικάτα και το επιχειρησιακό σωματείο, που ανήκουν στην Ομοσπονδία μας, και η απεργία έγινε με επιτυχία.

Ο φόβος που έχουν για την οργανωμένη δράση των εργαζόμενων επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά και στην φαρμακαποθήκη ΦΑΡΜΑΣΕΡΒΙΣ, που προσέλαβε για την ημέρα της απεργίας ειδικό security, προκειμένου να «μαντρώσει» τους εργαζόμενους στη δουλειά και να εμποδίσει μαζί με τον προϊστάμενο της αποθήκης την ενημέρωση από το κλαδικό Συνδικάτο και την Ομοσπονδία. Ο σχεδιασμός τους, όμως, δεν πέρασε, κάτω από την πίεση και την αποφασιστική δράση των δυνάμεων του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας

Με τις σημερινές μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις χιλιάδες εργαζόμενοι έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα σε κράτος και εργοδοσία ότι δε θα πεινάσουν, δε θα κρυώσουν, δε θα μπουν στο στόχαστρο οι εργατικές-λαϊκές οικογένειες για τα κέρδη των λίγων. Δόθηκε απάντηση σε όλους αυτούς που κάνουν την ζωή μας κόλαση, για να θησαυρίζουν μια χούφτα παράσιτα και στην βαρβαρότητα που μας καταδικάζουν.

Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, μπαίνουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, με την αισιοδοξία που πηγάζει από το δίκιο των διεκδικήσεων, από τη ζωή μας που δε μπορεί να εγκλωβιστεί στα ψίχουλα, τα vouchers και τα pass.

Ακόμα πιο αποφασιστικά, να μεγαλώσουμε, να διευρύνουμε τον αγώνα μας. Η μάχη για την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ θα έχει συνέχεια και κλιμάκωση. Αυτή τη συνέχεια και αυτή την κλιμάκωση υποσχόμαστε ότι θα υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις!

Γι αυτό παλεύουμε επίμονα, ακούραστα, αυστηρά με τον εαυτό μας, αντιμετωπίζοντας αποφασιστικά αδυναμίες και προβλήματα, για να αναμετρηθούμε με την εργοδοσία κατά μέτωπο. Μέσα από τους αγώνες μας συνεχίζουμε την προσπάθεια, για να ωριμάζει η συνείδηση των εργαζόμενων, για να μπορέσουμε να συγκρουστούμε συνολικά με τα αφεντικά και την εξουσία τους και να πάρουμε στα χέρια μας αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει, τον πλούτο που παράγουμε.

Γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά, όμως εμείς μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αφεντικά!

Συνεχίζουμε αταλάντευτα και αποφασιστικά! – Θα νικήσουμε!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.