Δελτίο Τύπου

Το νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, που η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε στη διαβούλευση, έρχεται να υπηρετήσει τις ανάγκες των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου στην ιδιωτική υγεία, που μέσα στην πανδημία κερδοσκόπησε άγρια αφήνοντας ανθρώπους να πεθαίνουν. Πρόκειται για νομοσχέδιο στην κατεύθυνση της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, της παραπέρα ενίσχυσης της εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας και της γιγάντωσης του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Το έκτρωμα του υπουργείου Υγείας θα έχει ολέθριες συνέπειες. Η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ αφορά όλο τον λαό και τους ασθενείς, αφού αφαιρεί ένα ακόμα εμπόδιο για να γίνουν εύκολη πελατεία στον ιδιωτικό τομέα, να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ώστε να κερδοσκοπούν τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια.  Η είσοδος ιδιωτών γιατρών μερικής απασχόλησης, που θα καλύπτουν κενά στις δημόσιες μονάδες υγείας, καταδικάζει τους ασθενείς σε χαμηλότερου επιπέδου υπηρεσίες υγείας και σε επικίνδυνες συνθήκες περίθαλψης.

Το νομοσχέδιο έχει ως βάση την πολιτική και τα μέτρα που απορρέουν από αυτήν, προκειμένου να μην εκτρέπονται οι αντιλαϊκοί “δημοσιονομικοί στόχοι”, να μειώνεται το “κόστος” λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων προκειμένου να ανταποκριθούν στις μειωμένες κρατικές δαπάνες.

Επιπλέον το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προκαλεί βάναυσα και τους εργαζόμενους του κλάδου μας αφού προβλέπει την διεύρυνση του ωραρίου των φαρμακαποθηκών σε 6ημερη βάση από Δευτέρα έως Σάββατο, χωρίς καμία προϋπόθεση και περιορισμό για τους εργοδότες αρκεί απλά να το δηλώσουν στον αρμόδιο δήμο. Είναι προφανές ότι σε συνδυασμό με το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που απογειώθηκε με το νόμο Χατζηδάκη θέλουν να δώσουν αέρα στα πανιά των εργοδοτών, των μεγάλων φαρμακαποθηκών, για να διαλύσουν το ωράριο των εργαζόμενων και να θωρακίσουν τα κέρδη τους.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν πρέπει να επιτρέψουν να διαλυθεί το ωράριο εργασίας και η ζωή τους. Με την πάλη τους να ανατρέψουν τα σχέδια κυβέρνησης – εργοδοσίας να διεκδικήσουν την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με διευρυμένα δικαιώματα και ταυτόχρονα να παλέψουν για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.

Οι ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού δεν συμβιβάζονται με την επιχειρηματική δραστηριότητα σε Υγεία και Φάρμακο. Αντίθετα, για να ικανοποιηθούν χρειάζεται η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην  Υγεία και στο Φάρμακο με την ανάπτυξη ενός αποκλειστικά κρατικού συστήματος Υγείας, που θα έχει ως κριτήριο την πλήρη και την δωρεάν πρόληψη, περίθαλψη, αποκατάσταση της υγείας του λαού.

Να σημάνει συναγερμός. Δίνουν τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας σε μία περίοδο που το λαϊκό εισόδημα κατασπαράζεται από τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Το νομοσχέδιο έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη πρέπει να απορριφθεί από το λαό μας!

Καλούμε τα συνδικάτα να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής τους! Να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει για την υγεία των λαϊκών οικογενειών για το μέλλον της υγείας και της ζωής των παιδιών τους.

Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα!

Η πείρα από την περίοδο της πανδημίας ανέδειξε ότι ο λαός σε μια γροθιά με τους υγειονομικούς μπορούν να παλέψουν και να υπερασπιστούν τη ζωή τους, την υγείας τους, τα δικαιώματά τους.

Καμία ανοχή! Καμία αναμονή! Όλοι στον αγώνα!

Για αποκλειστικά και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!

Για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους.

Για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Για να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας.

Καμία ανοχή – Καμία αναμονή

Υπερασπιζόμαστε την υγεία και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.