Δελτίο Τύπου

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθες, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζόμενων και συνταξιούχων του κλάδου, έξω από το Μέγαρο του ΤΕΑΥΦΕ-ΝΠΙΔ στην οδό Χαλκοκονδύλη.

Αντιπροσωπεία των οργανώσεων αυτών έκανε παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΕΑΥΦΕ, με απαίτηση να παρθεί πίσω η απόφαση έξωσης και οι αντίστοιχες αγωγές της Διοίκησης του ΤΕΑΥΦΕ-ΝΠΙΔ προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου που στεγάζονται στο συγκεκριμένο κτίριο.

Από νωρίς, αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν έξω από το κτίριο, προσπαθώντας να ελέγξουν ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει , επικαλούμενες ότι δέχθηκαν κλήση, για την οποία η Διοίκηση του ΤΕΑΥΦΕ «ποιούσε την νήσσα». Με την αποφασιστική παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας, του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής και συνταξιούχων, που ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτές οι πρακτικές δεν περνάνε, απομακρύνθηκαν διακριτικά.

Κατά την συνάντηση με το Δ.Σ. του ΤΕΑΥΦΕ-ΝΠΙΔ, αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά ότι υπηρετείται από όλους τους «συντελεστές» – εργοδότες, νομική υπηρεσία, συνδικαλιστές ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ – η εγκληματική πολιτική της επαγγελματικής – ιδιωτικής ασφάλισης που εφαρμόζεται και στην Ελλάδα, στα πλαίσια των αποφάσεων της Ε.Ε. Είναι η πολιτική των ταμείων – επιχειρήσεων που μετατρέπει τους εργαζόμενους από ασφαλισμένους σε “επενδυτές” και την σύνταξη σε προϊόν τζόγου. Στα πλαίσια αυτά, στηρίχθηκε συνολικά η επιχειρηματική αξιοποίηση των ακινήτων του ταμείου, που συνεπάγεται και την έξωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ταυτόχρονα βγήκε στην επιφάνεια η αντιπαράθεση μεταξύ των δυνάμεων που συμμετέχουν στο Δ.Σ., με το βλέμμα στραμμένο στις αρχαιρεσίες, για το ποιος θα κάνει καλύτερη και πιο “φιλική” προς τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τα σωματεία τους, διαχείριση αυτού του απαράδεκτου καθεστώτος.

Η Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε. ξεκαθαρίζει:

Το μέγαρο του ΤΕΑΥΦΕ χτίστηκε, ανακατασκευάστηκε και λειτουργεί με τα λεφτά των εργαζόμενων και συνταξιούχων του κλάδου, εδώ και πολλές δεκαετίες. Η επικουρική ασφάλιση, οι παροχές και τα επιδόματα που παρείχε το Ταμείο ως ΝΠΔΔ και ξηλώθηκαν από το νέο επαγγελματικό καθεστώς, προήλθαν από τους αγώνες και τον ιδρώτα των εργαζομένων. Με τους ίδιους αγώνες διεκδικούμε να τα ανακτήσουμε και να τα διευρύνουμε.

Δεν κάνουμε πίσω από την απαίτηση μας να ανακληθούν οι αγωγές έξωσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων από το κτίριο που στεγάζονται εδώ και 10ετίες. Το Δ.Σ. τουΤΕΑΥΦΕ-ΝΠΙΔ ας αναλάβει την ηθική και ιστορική ευθύνη του απέναντι στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους. Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, θα συνεχίσουν τους αγώνες τους και θα οργανώνουν την πάλη τους, με όλο και μεγαλύτερη ένταση το επόμενο διάστημα, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους!

Αυτό το μήνυμα θα δώσουμε στις 9 Νοεμβρίου 2022 στην πανεργατική πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.